Следвайте ни

Запрян Тодоров с жестоки мерки за сигурност на пазарите в Пловдив

viber icon

Драконовски мерки  за предпазване от коронавирус са въведени от директора  на "Общински пазари" Запрян Тодоров за служителите на предприятието, търговците и граждани.

Четири заповеди са издадени на 16 март веднага след обявяването  на извънредното положение. "Гражданите  могат да бъдат спокойни, когато пазаруват - предприели сме всички необходими действия за дезинфекция, пропусквателен режим, лични предпазни средства и охрана", увери Тодоров.

На служителите на предприятието е разпоредено при първите симптоми на неразположение да уведомяват прекия си  ръководител и да излизат в болничен, платен или неплатен отпуск, редовно да си почистват работните места, да избягват пътувания и контакти. Във фоайето на административната сграда може да влиза само един човек, като преди това стъпва в специална тава, оставена пред вратата  за дезинфекция на обувките.

Търговците, които продават плодове и зеленчуци, са длъжни всеки ден да почистват сергиите, да си слагат маски и да си пазят дистанция помежду си. На Четвъртък пазара е въведена охрана и ограничен достъп за граждани.  Забранено е  те да  докосват  стоката.  Навсякъде се прави дезинфекция, включително и в пешеходните подлези, които предприятието стопанисва.

"На пазарите постоянно се извършва контрол за спазването на хигиената и извънредните мерки, за да предпазим хората", каза Запрян Тодоров.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?