Заповядайте на изложба! „Марица“ представя именитите лекари на Пловдив

Кои са пионерите на модерната медицина под тепетата и как са изглеждали първите болници. Това ще покаже новата изложба от поредицата на ИК „Марица“ и „Хермес Медия“ - „Пловдив през годините“. Тя ще бъде разположена на Римския стадион.

Посетителите могат да видят 20 пана за първите лечебници, първите и изявени лекари и строители на болници, написали историята на медицината в Пловдив. Изложбата отделя достойно място и на изтъкнатите лекарски фамилии, превърнали се във важна част от живота на хилядолетния град.

Медицината на 21. век граничи с най-големите достижения на техниката и едновременно изисква дълбоки познания, натрупвани през годините. Затова тя е приоритет в работата на държавата, в която здраве-опазването би трябвало да е основополагаща политика.

Първите болници в Пловдив обаче не са по-строени от държавата. Изграждат ги хората с големи сърца, превърнали здравето на другите в своя съдба. Без да жалят сили и средства създават лечебните заведения, отличили Пловдив като град с традиции в здравеопазването на Южна България.

Официалното откриване на изложбата ще бъде тази сутрин от 11.00 часа и ще даде старт на благородната инициатива. Нейният живот ще продължи и във вестник “Марица”, където всяка събота ще се посвещава една страница на кампанията.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?