Следвайте ни

Заповядайте на изложба! „Марица“ представя именитите лекари на Пловдив

viber icon

Кои са пионерите на модерната медицина под тепетата и как са изглеждали първите болници. Това ще покаже новата изложба от поредицата на ИК „Марица“ и „Хермес Медия“ - „Пловдив през годините“. Тя ще бъде разположена на Римския стадион.

Посетителите могат да видят 20 пана за първите лечебници, първите и изявени лекари и строители на болници, написали историята на медицината в Пловдив. Изложбата отделя достойно място и на изтъкнатите лекарски фамилии, превърнали се във важна част от живота на хилядолетния град.

Медицината на 21. век граничи с най-големите достижения на техниката и едновременно изисква дълбоки познания, натрупвани през годините. Затова тя е приоритет в работата на държавата, в която здраве-опазването би трябвало да е основополагаща политика.

Първите болници в Пловдив обаче не са по-строени от държавата. Изграждат ги хората с големи сърца, превърнали здравето на другите в своя съдба. Без да жалят сили и средства създават лечебните заведения, отличили Пловдив като град с традиции в здравеопазването на Южна България.

Официалното откриване на изложбата ще бъде тази сутрин от 11.00 часа и ще даде старт на благородната инициатива. Нейният живот ще продължи и във вестник “Марица”, където всяка събота ще се посвещава една страница на кампанията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?