Следвайте ни

Започват ремонти за 3,5 млн. лева в центъра на Пловдив

Обществената поръчка е възложена на "Драгиев и ко"

viber icon

Ремонти на квартални улици, непипнати от половин век, започват до края на август в район "Централен".  Първите в дългия списък са ул. "Хан Аспарух", "Сан Стефано" и "Михаил Такев", които се намират южно от бул. "Христо Ботев". И трите са тупикови, тоест без изход. Състоянието им е критично, на ул. "Сан Стефано" няма отводняване и ще се прокарва канализация, разказаха вчера кметът на района Георги Стаменов и неговият заместник инж. Тошо Пашов.

Обществената поръчка е възложена на фирма "Драгиев и ко", която спечели търга за 3,5 млн. лева. Тези средства са планирани за три бюджетни години и само при условие, че общината разполага с пари. Според Стаменов до края на тази година е реално да се направят ремонти за около 600 000 лева. "Тази есен, докато времето позволява, ще се стараем да изградим паркоместа и да ремонтираме ул. "Алеко Константинов", защото хората тук от 20 години газят кал.  На ул. "Д-р Владо", която се намира зад големия блок на бул. "Христо Ботев" и "Източен", също предвиждаме ремонт и паркоместа, след като  премахнахме гаражи", разказа Георги Стаменов.

Нова настилка ще правят също на  ул. "Хан Кардам" и "Сатурн", на "Димчо Дебелянов" и "Щросмайер". Фирма "Драгиев и ко" е спечелила търга, като е предложила най-ниска цена в конкуренцията с "Пътинженеринг", "Европейски пътища" и "Щрабаг".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

18.08.2020 | 09:30

А кога ще дойде ред на улиците в карето бул. Марица юг - бул. Руски - бул. ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ - ПЛОЩАД СЪЕДИНЕНИЕ?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?