46
Следвайте ни

Започват ремонти в най-пренебрегвания квартал в центъра на Пловдив СНИМКИ

viber icon

Пълно обновяване на междублоковото пространство с детски и спортни площадки, озеленяване, осветление и ремонт на улици и тротоари започва от днес около пл. "Житен пазар" в Пловдив.

Строителите подхващат зоната между ул. “Балкан”, “Александър Пушкин”, “Неофит Бозвели” и “Княз Черказки”. Те са в критично състояние и не са ремонтирани от 50 години.

Проектът на стойност над 10 млн. лева се финансира по ОП “Региони в растеж”. Той беше представен от зам.-кмета Пламен Райчев и зам.-кмета на “Централен” инж. Тошо Пашов.

"Житен пазар" и паркът също ще се благоустроят.

До края на кметския мандат кварталът ще стане един от най-красивите в Пловдив.

Успех на строителите пожела кметът Здравко Димитров по време на символичната първа копка, която беше направена на старта на проекта пред блока на бул. "Източен" 123. Зелената площ ще има детска площадка и озеленяване, както и алеи.

Здравко Димитров припомни, че в края на 2019 г. буквално за 20 дни са успели да спасят 38 млн. лв. по ОП "Региони в растеж", които по негови думи общината щеше да изгуби. "Дори щяха да ни накажат, че не сме усвоили европейските средства", допълни Димитров. Той почерпи със сладка пита колегите от общината и журналистите.

снимки: Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

geno

geno

02.12.2021 | 20:00

елата да видете ул.Стоичо Мушанов, зад блока на Гьрневски дупка до дупка за разлика от улиците в циганската махала.срам за обшината

Отговори
1 0
Фани

Фани

02.12.2021 | 17:27

И колко от тия пари ще откраднете като маминия???

Отговори
4 0
Molecule 01

Molecule 01

02.12.2021 | 15:30

Ава какъв център а там ва? Ава район Южен е най-скапаният в Пловдив. Изключително неосветен и селски. Малки вътрешни неосветени улици с дупки,криви павета и грозни сгради.

Отговори
6 1
сладур

сладур

02.12.2021 | 14:42

едно време кмета/лорда идва и тръгва да копае с работниците като мъж. Не да хване6 лопатата за снимка. Верно аз съм някво геи4е дето работи в офиса, ама и аз хва6там лопатата уикенда. Ако бях кмет 6тях поне малко да се умора. няма да изстинат кебап4етата в кметството, 6те ги утоплим.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?