71

Започват ремонта на Рогошко шосе до месец

Основният ремонт на Рогошко шосе ще започне до един месец. Това прогнозира ресорният зам.-кмет на Пловдив Пламен Райчев в отговор на въпроса на „Марица”. Преди една година бизнесът и гражданите организираха протестно  шествие и лично кметът Здравко Димитров се ангажира с реконструкцията на пътя.

„Договорът с фирмата изпълнител е подписан, след като КЗК потвърди избора на изпълнител”, увери Пламен Райчев. 

Обществената поръчка с прогнозна стойност 12,5 млн. лева без ДДС е спечелена от фирмата на Юлиан Инджов „ИСА 2000”. На същия строител  беше възложено и изграждането на пробива до Водната палата, спряно с решение на Общинския съвет. 

Представителят на „ИСА 2000” инж. Паун Иванов потвърди, че имат готовност да започнат работата на Рогошко шосе и чакат строително разрешение от Общината. Строителите обещават да изпълнят поръчката  за 533 дни на цялото трасе с дължина 4,5 км. Ремонтът включва подмяна на магистрален водопровод, ново улично осветление, тротоари. Има одобрен работен проект, като в поръчката е включена и отбивката към промишлената зона, която от години е в плачевно състояние. 

Процедурата за разширението на Голямоконарско шосе също беше обжалвана пред КЗК, но Комисията отхвърли възраженията на „Парсек груп”  като неоснователни. В момента тече 14-дневен срок за обжалване  пред ВАС, каза Пламен Райчев. И този обект е спечелен от  фирма „ИСА-2000”. Удвояването от бул. „Дунав” до разклона за Царацово струва  15 590 462 лева без ДДС и ще бъде изпълнено за 659 календарни дни. От държавата още миналата година бяха преведени на Общината за Голямоконарско шосе  9 млн. лева, които се прехвърлят директно в бюджета за 2023 г. 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?