71

Започват ремонт на Голямоконарско шосе до месец, Рогошко - напролет

Разширението на Голямоконарско шосе ще започне до един месец, съобщи днес зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. За ремонта е избрана фирма "ИСА - 2000", а още през миналата година на Община Пловдив са преведени 9 милиона лева от държавата. "Вече няма проблем, издаваме строително разрешение и започваме", каза Райчев. За удвояването на пътя от бул. "Дунав" до разклона за Царацово са необходими още 8 - 9 милиона. 

Кметът Здравко Димитров коментира, че тази входно-изходна артерия на Пловдив е трябвало да бъде удвоена още при бившия кмет Спас Гърневски, но нито той, нито някой от следващите кметове го е направил. А в неговия мандат са проведени всички процедури и са осигурени половината от средствата.

За Рогошко шосе също има избран изпълнител и до края на седмицата се очаква да бъде издадено строително разрешение. Реконструкцията, която е на стойност 14 млн. лв., ще се забави, защото в бюджета за миналата година бяха планирани само 1,5 млн. лв., но в наличност ги няма. "Необходими са поне 7-8 млн. лв. и когато приемем капиталовата програма като предварителен проект, тогава ще можем да започнем ремонта. Това се очаква да стане след един месец, като зависи дали Общинският съвет ще гласува парите, обясни зам.-кметът.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Г-н кмете, намерете

Г-н кмете, намерете

14.02.2023 | 16:25

заедно с вашата посестрима бившата областна управителка още някой последен държавен имот, който да мине на търг с отстъпено право на строеж, и ето ви част от нужното ви финансиране! Единствената явила се на търга фирма, която ще спечели търга, ще дари на общината някой друг лев и така ще можете успешно да стартирате поне едно от начинанията си от изброените от вас проекти. По подобие на последния държавен имот на Вапцаров и дарените от баш-инвеститора на общината 100 места за ясла и 400 кв м офис за социалКите! Може да е капка в морето спрямо 4 дка безплатна земя и частните апартаменти, които ще продаде инвеститора, но ВАЖЕН е ДАРИТЕЛСКИЯТ жест! Няма да подлагаме на съмнения подобен тип сделки. Щом като искаме да "тръгнат" проектите ви и Пловдив да цъфне и да върже, няма да издребняваме и ще приемем всякакъв вид сделки.

Отговори
3 1
Дии

Дии

14.02.2023 | 15:25

Абе Здравку да не е решил пак да се кандидатира за кмет? Много обещава нещо?

Отговори
4 1
Пари откъде бе кмете?

Пари откъде бе кмете?

14.02.2023 | 13:43

Даме Груев, Северен и Южен Воден Колектор, пробивът Модър-Царевец, пробивът на Централна гара, Кукленско шосе, Стамболийски удължение до Тракия, Околовръстно шосе между Тракия и Асеновградско, Брезовско шосе, Големоконарско шосе, разширение на Васил Априлов между 6ти септември и Пещерско, повдигане на жп линията за Карлово и още има проекти... не милиони, а милиарди трябват бе кмете! Пари няма толкова много и само ей така разкопават се проектите и ще стоят с години неоправени

Отговори
7 1
Е, как откъде?

Е, как откъде?

14.02.2023 | 16:14

От кредити! Тази част е най-сладката във финансирането на проект! Теглиш обществени пари през кредити => започваш проекта. Парите свършат, но проектът НЕ е дръпнал и милиметър. Следва нов кредит => продължаваш проекта. Пак свършат парите => пак кредит. И така, до края на света. Доказано работи. И то за всички!!! И така, да се залавяме здраво за работа и да измислим МНОГО на брой проекти!!! Че те финансиране искат. А ние това го можем! Нищо, че ще фалираме общината за 1000 години напред! Важното е да правим проекти и осигурим кредитното им финансиране. А, и най-важната част от омагьосания кръг: да намерим най-подходящите изпълнители на проектите! Доказали се фирми в общинските начинания!

Отговори
3 1
МЕХАНДЖИЕВ

МЕХАНДЖИЕВ

14.02.2023 | 13:27

ИСКАМ ДА ПО ПИТАМ Г-Н КМЕТА,ПЛОВДИВ ПЕШЕХОДЕН ГРАД ЛИ ЩЕ ПРАВИТЕ ?

Отговори
6 1
eleniv

eleniv

14.02.2023 | 12:47

Е, сега като затапите Голямоконарско шосе, т.е. ще намалее притокът от селата от онзи края - чудо ще стане! Как не ви е срам! Колите в града едва пъплят на полусъединител! Затворете и всички входове и изходи! Аман от "умни" управници и некомпетентни служители! Абе, довършете поне един започнал проект и тогава почвайте друг! Или има парички за усвояване!

Отговори
10 1
Пловдив

Пловдив

14.02.2023 | 11:43

Кога Пловдив ще си вземе парите от Георги Мараджиев, който дължи над милион за такси смет на Община Родопи. Докога ще го чакате?Колко още с Йотков от РИОСВ, ще правят схеми?Стамболийски да си го търпят как ги лъжи,на Пловдив да връща парите!

Отговори
12 1
На куково лято!

На куково лято!

14.02.2023 | 16:30

Дата: на марта, в сряда!

Отговори
2 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?