Следвайте ни

Започват още през май пречиствателната станция на Пловдив

viber icon

Напредва работата на Община Пловдив по реализирането на проекта за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. В момента надзорната фирма по строителството - ДЗЗД „ДЕЙТА КОНСУЛТ“, работи по оценката за съответствие на проекта с изискванията.

„Когато оценката бъде завършена, ще предприемем действия по издаване на разрешение за строително-ремонтни работи“, уточни заместник-кметът Пламен Райчев.

Това е изключително важен проект за Пловдив и региона, посочи кметът Здравко Димитров. Той изрази надежда, че през май ще бъде направена първата копка на обекта и той ще бъде реализиран в посочения срок от 730 дни.

Пречиствателна станция е най-големият обект, който ще стартира тази година на територията на общината и е на стойност 70 млн. лв. Той е част от първия етап на „Интегрирания проект за водите на град Пловдив “, който се финансира със 115 млн. лв. от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020″.

Изпълнителят бе избран миналата годна след проведена обществена поръчка - ДЗЗД „ПСОВ ПЛОВДИВ 2018“ - обединение от фирмите -  ,,ГБС ПЛОВДИВ“ АД, ,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД и ,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000“ ООД, с подизпълнител „Кристална вода“ АД.

Чрез на рехабилитацията на пречиствателната станция ще се намали притокът на вредни вещества и биогенни елементи във водоприемника на Пловдив.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?