Следвайте ни

Започват мащабни улични ремонти в кв. "Гладно поле"

viber icon

Мащабни улични ремонти на обща стойност 11,5 млн. лева  започват след Нова година в квартал „Гладно поле”. Проектът се изпълнява  с безвъзмездна финансова помощ от ЕС по Оперативна програма „Региони в растеж”. Обществената поръчка в три обособени позиции  беше обявена от Община Пловдив още на 3 януари тази година, но тръжната процедура се забави, защото беше обжалвана от един от участниците.

Предстои да подпишем договори с избраните изпълнители по трите обособени позиции, надявам се, че до края на декември те ще внесат проектите и в началото на 2021-ва да започнат строително-монтажните работи, ако времето позволява, каза ресорният зам.-кмет Пламен Райчев. 

Обществените поръчки се възлагат на инженеринг. Това означава, че строителите трябва да представят идейни и работни проекти, а след като те се одобрят в Общината, да ги изпълнят.

Изграждането  на новата улична мрежа в квартала е възложено на консорциум „Градска среда 2020”, в който участват фирмите „Европейски пътища” и „Пътпроект”. Поръчката е на стойност 3 251 308 лева  и включва продължение на ул. „Богомил” до бул. „Освобождение” и участък от ул. „Тодор Гатев”.

Реконструкцията и разширението на ул. „Лев Толстой”  в отсечката от ул. „Радко Димитриев” и  до „Богомил” се възлага на „БКС - Горна Оряховица” АД. Ремонтът струва 1,8 млн. лева.

„Пътинженеринг”  спечели най-скъпата обособена позиция на поръчката за 6,3 млн. лева, която предвижда рехабилитация на  останалата част от ул. „Богомил”, от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Санкт Петербург", и „Радко Димитриев”, между ул. ”Лев Толстой” и „Георги Странски”, заедно с озеленяване. 

Паветата на ул. „Богомил” ще се премахнат и  на тяхно място се планира да има асфалт.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?