Следвайте ни

Започва залесяването на нова горичка в "Тракия"

viber icon

Най-младият пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня на Земята  – създаването на горичката „Слънчев лъч” на 23.04.2021 г., петък, от 10 часа. Тя ще се намира в продължението на парк „Лаута” и ще допълни зелената система на квартала. Гражданската инициатива е  с организатор Вера Вулджева от Bgreen в партньорство с Еко Училище "Слънчев лъч" и  с подкрепата на "Подай ръка - Заедно за по-добро бъдеще " и кмета на „Тракия” Костадин Димитров . 

Целта на организаторите и участниците е да подкрепят природата, като се включат в озеленяването на район „Тракия”, да дадат добър пример на децата си и същевременно да им завещаят по-чист въздух. Проектът се реализира съобразно практиките на биодинамичното земеделие, като с него са съобразени времето и начина на засаждането, торенето и мулчирането. 

Теренът е предварително почистен, а след засаждането дърветата ще бъдат укрепени по подходящ екологичен начин.

През 2021 година кметът на „Тракия” Костадин Димитров поде прекрасна инициатива за засаждане на поне 1000 дървета на много площи в целия район. Идеята допадна на мен и мои близки, като първоначално мислехме да засадим по едно дърво в чест на децата си, но после се ентусиазирахме да обединим повече хора и да стане красива и специална гора. Екипът, голяма част от родителите и децата от Еко училище "Слънчев лъч" прегърнаха идеята също, както и приятели, природолюбители, близки и съвършено непознати хора”, споделя Вера Вулджева. 

ЛОКАЦИЯ:

https://maps.app.goo.gl/nL8Q449JBra9rMoE9

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?