46

Започва ревизия на пропуските в Стария град за измами

Започва ревизия на всички пропуски и регистрационни номера на автомобили, които имат право на достъп в Стария град заради съмненията за злоупотреби. 

Това е една от мерките, около която се обединиха участниците на днешната среща с живущите и работещите в резервата. Тя беше проведена от зам.-кмета Тодор Чонов по изричното настояване на общинските съветници от “Съюз за Пловдив” с цел да се намали достъпа на коли в Стария град.

В дискусията участваха представителите на Общинска полиция, Общинска охрана, ОП ОКТ, съветниците Евелин Парасков и Владимир Темелков от "Съюз за Пловдив" и Едуард Сарафян от "Кауза Пловдив", хотелиери и граждани.

Те решиха още, че трябва да се промени Наредбата, която сега разрешава на едно семейство пропуск за един автомобил, а за хотелите и хостели - без ограничения. Живущите и бизнесът ще внасят писмени предложения, а в края на септември отново ще има обсъждане.

Ревизия и контрол поиска Гарабед Амуджиян, който се представи като един от жителите на резервата. Според него има много злоупотреби - влизане през бариери с фалшиви пропуски.

За 15 минути ключар може да направи 100 пропуска,

каза 60-годишният мъж, който живее открай време в Стария град.

За случаи на злоупотреби потвърдиха и Тодор Чонов, и директорът на Общинска охрана Палашев. Той постави още един проблем - коли с инвалидни стикери ползват резервата за безплатен паркинг.

Една от идеите е паркирането в Стария град да стане като в зелена зона за живущите, например, срещу 80 лева годишен абонамент. Другото предложение е гостите на хотелите да ползват общинския паркинг на ул”4-ти януари” на преференциална цена.

Всички се обединиха около мнението, че трябва да се сложи край на нашествието на автомобили в резервата.

снимки: Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Йоан

Йоан

18.08.2022 | 08:20

Старият град е всичко друго, но не и резерват! Като не си свали задника пред къщата, ще отслабне ! Няма ли гараж, никво паркомясто !

Отговори
1 0
Фют

Фют

16.08.2022 | 17:01

Какви пари бе ,много просто ограничават тези дето не им е работа да са там на Живущите по две коли все пак сме 21 век на хотелиерите по броя на стайте тези който имат паркинги към хотела заведението или къщата по колкото места са им налични плюс тези който им се полагат. За Арменското училище без пропуски за родители . За Консерваторията ПУ да ползват паркинга на Съборна . Който иска повече места или да влиза да си вземе места в частните паркинги в резервата гледам поне 4-5 се строят или са готови и да си махне колата от калдаръма.

Отговори
4 1
Хуйденбин Керестелян

Хуйденбин Керестелян

16.08.2022 | 15:01

А ревизия на кметовете и зам. кметовете няма ли да направят от НАП, КПКоНПи! Да им прпверят декларираните пари и закупени имоти от тях и фамилията им и тогава да разбере народа, какви крадци са ги управлявали и ги управляват сега!

Отговори
7 0
Възмутен

Възмутен

16.08.2022 | 13:49

А живеещите на Княз Александър и Найден Геров кога ще може да паркираме колите около имотите си? Година и половина тормоз и яко ослушване от общината?

Отговори
6 0
Хари Аренския Додук

Хари Аренския Додук

16.08.2022 | 13:39

Тия говнца ги бърка Арменския Додук -Хари . Вечно иска да се вре в някакви листи този мушмурок.

Отговори
3 1
АНТИКУЛТУРТРЕГЕР

АНТИКУЛТУРТРЕГЕР

16.08.2022 | 13:26

Какви 80 лева на година! Изроди грозни!!!!

Отговори
1 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?