Следвайте ни

Започва битка за нови 20 млн. лева по Водния цикъл

viber icon

Строителният бизнес трескаво подготвя оферти за реконструкцията на бул. "Дунав", която включва подмяна на магистрален водопровод със сградни отклонения и канализация. Тръбите ще се сменят  от кръстовището с  бул. ”Васил Априлов” по цялата "Дунав" и Брезовско шосе до пресечката с новия бул. "Северен". 

Максималната цена, обявена от Община Пловдив, е 16 823 536 без ДДС, което прави кръгло 20 милиона лева без включен данък. Офертите се приемат до полунощ на 24 февруари и ще бъдат отворени от тръжната комисия на 25-и.   Зам.-кметът по строителство  Пламен Райчев каза, че има интерес сред сериозни фирми от бранша, и се надява да бъде избрана най-изгодната за общината оферта. 

Ремонтите на бул. "Дунав" ще продължат максимум 457 дни или година и половина. Реконструкцията е част от проекта за воден цикъл, който се изпълнява с безвъзмездната финансова помощ по оперативна програма "Околна среда".  В момента по същия проект се подменя ВиК мрежата в район "Северен" и според прогнозите  на  надзорния екип в общината през юли и в двата квартала няма да останат разкопани улици, които тормозят живеещите и работещите в тази част на Пловдив.  

От администрацията  уверяват, че след ремонтите целият бул. "Дунав" ще бъде асфалтиран, а не само едното платно, в което ще се прекарват тръбите. Това означава, че  общината ще участва с допълнително финансиране.  Пътната настилка  на булеварда е износена и отдавна има нужда от цялостна подмяна.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?