1553

Започнаха да освежават зебрите в "Кючук Париж"

Пешеходни пътеки започнаха да освежават в "Кючук Париж". Хоризонталната пътна маркировка в квартала е избеляла, а на много улици изобщо не се вижда

През миналата година в район „Южен“ не беше боядисана нито една от изчезналите зебри, с изключение на ул. „Даме Груев“, на която след завършването на ремонта направиха нова маркировка. В момента улицата е единствена в района с нормални пешеходни пътеки и осеви линии. 

Кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев настоя от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ да изпратят фирма и пусна дълъг списък на всички улици, където трябва да се вземат мерки за безопасно движение. Сред тях е и бул. „Никола Вапцаров“ с „изядени“ пътни маркировки.

Една от първите обновени зебри е тази на ул. „Димитър Талев“, с много натоварен трафик и в двете посоки. С предимство ще се освежават пешеходни пътеки в близост с учебните и детски заведения. Проблемът е, че боите, с които се нанася хоризонталната маркировка, имат срок на издръжливост една година, обаче при силно натоварен график се износват много по-рано. Устойчивата маркировка се прави от термопластик със срок четири години, но в Пловдив тя се използва само за основно ремонтираните улици и булеварди. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Plovdiv

Plovdiv

20.05.2024 | 09:27

Знае ли кметът колко улици и кръстовища има затворени в района и от колко време? Докога ще се отлага отварянето на възлови транспортни коридори? Кварталът стана за посмешище с блокираните си пътища!

Отговори
2 0
Мнение

Мнение

20.05.2024 | 09:13

Моля не ги възстановявайте и да са "отвързани" ...... за няколко дни , хубаво е има, погледни на ляво на дясно и тогава премини, а не със слушалките , телефона и върви като ... "о....ца" ...

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?