Следвайте ни

Започна строеж на кръгово кръстовище до караулката

viber icon

Кръгово кръстовище започнаха да строят докараулката на изхода от Пловдив и Околовровръстното шосе. Новото пътно съоръжение струва над 2,3 млн. лева.

Средствата са осигурени от държавния бюджет, а проектът е изготвен по поръчката на  Агенция "Пътна инфраструктура" и със съдействието на Здравко Димитров в качеството му на областен управител.  Окончателно са приключени отчуждителните процедури, които забавиха с няколко месеца старта на строителните  работи, казаха от областта. 

"Кръстовището е с диаметър 120 метра и с развръзки  към Пловдив, Асеновград, Околовръстното шосе и юго-източен обход до "Скобелева майка", който ще се изгражда", обясни за "Марица" инж. Паун Иванов, представител на "ИСА - 2000", на която е възложено строителството на важния обект.

 Същата фирма е изградила второто трасе на пътя Пловдив - Асеновград, финансирано пак от републиканския бюджет. 

Очаква се, че с изграждането на кръговото  кръстовище, което трябва да бъде завършено за шест месеца, рязко ще намалят задръстванията, които сега се получават до караулката. По настояване на сдружение "Бизнесът за Пловдив" Здравко Димитров  е внесъл в АПИ предложение  като втори етап над кръстовището да се построи надлез, което ще създаде още по-добри условия за трафика за години напред.  

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?