Следвайте ни

Започна ремонтът на над 50 км от път IIІ-663 Чирпан – Симеоновград

„Пътища Пловдив” участва в изпълнението на два от лотовете

viber icon

Днес стартира рехабилитацията на път IIІ-663 Чирпан - Симеоновград. Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще се рехабилитират над 50 км от третокласния път - алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на път I-8 Поповица – Хасково.

На символичната първа копка присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, инж. Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, народни представители и кметове от региона.

50-километровата отсечка е разделена на три лота (Лот 19, Лот 20 и Лот 21), а срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца.

Строителните дейности на лот 19 са възложени на „Пътища Пловдив“. Общата стойност на проекта, който компанията изпълнява е 13 078 231,20 лв. с ДДС и с обща дължина 15,220 км.

Компанията е част и от консорциума-изпълнител на Лот 21, в който участва заедно с Агромах. Стойността на този лот е над 14 милиона лева и е с дължина малко над 20 километра на територията на област Хасково

Проектите се финансират по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?