3906

Започна полагането на асфалт по ул. "Владая" от "Парсек Груп" ЕООД

Фирма "Парсек груп" ЕООД започна полагането на асфалт по ул. "Владая", която се намира в район "Източен". Той ще бъде направен на два пласта -битумизирана баластра 13 см и биндер - 4 см. А последният пласт износоустойчив асфалт ще бъде положен през август, когато е крайният срок на обекта, обясни Бончо Бонев, управител и собственик на "Парсек Груп" ЕООД.

Движението по първия участък - от бул. "Марица -юг" и ул. "Владая", се очаква да бъде пуснато на 6 юни, като това се отнася и за велоалеите, и за тротоарите. Другата част ще бъде готова в началото на август, когато обектът ще бъде въведен в експлоатация.    

Целта на реконструкцията на ул. "Владая" бе да се изгради удобна връзка от кръстовището с бул. "Шести септември" до бул. "Марица-юг" през Източната промишлена зона. 

По проект пътната връзка е с дължина 850 метра, с две платна и с общ габарит 7 метра. Строителите трябваше да положат нов водопровод, нова канализация, да направят пътна основа с асфалт, тротоари, велоалея и кръгово кръстовище между ул. "Владая" и "Правда".  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?