49

Започна изграждането на парк на мястото на бившата Гарнизонна фурна в Пловдив

Започна изграждането на новия парк на мястото на бившата Гарнизонна фурна в „Западен“. Очаква се той да бъде изцяло готов през пролетта на следващата година.

Проектът е разделен на два етапа. В първия ще бъдат изградени 1500 кв.м. настилки, две детски площадки – за малчугани до 3 години и за деца от 3 до 12 години, като общата им площ ще е 450 кв.м. Ще има и фитнес на открито, който ще бъде разположен на площ от 160 кв.м. и ще бъде оборудван с три маси за тенис. Във втория етап се предвижда да се реновира и съществуващия сега парк в съседство с нови настилки, нови пейки и маси за шах. Така той ще бъде свързан с новата част в една обща зелена зона с площ от над 8 декара. Кметът на „Западен“ Димитър Колев уточни, че на практика двата етапа ще се застъпят. 

Целият парк ще бъде обезопасен с ограда, която ще е с дължина от 400 м. В първия етап тя ще бъде поставена от страната на Пещерско шосе, бул. „Копривщица“ и страната откъм блоковете. „За нас е много важна безопасността на всички хора и особено на децата, които ще посещават парка. Той ще е опасан изцяло с ограда, като по нея ще има храстовидна растителност, която също е предвидена в проекта. Ще имаме осветление и видеонаблюдение, както и поливна система с капково напояване, ще бъдат засадени и местни видове растителност“, заяви Димитър Колев, който инспектира старта на работата по обекта. Той призна, че има идея в бъдеще Коледната елха да бъде поставена именно в новия парк, за да посреща всички хора, влизащи в район „Западен“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тука има лапаница

Тука има лапаница

10.11.2022 | 13:39

Засипаха стария асфалт на фурната с една педя пръст и сега отгоре правят "парк" с "капково напояване". После ще го преправят, а ние ще плащаме масрафа! Ех, Бай Ганьо, ще се освестиш ли някой ден?!

Отговори
1 0
4000

4000

09.11.2022 | 18:31

А аз искам да попитам, за парка до МОЛА, на няколко стотин метра от там, който преди 10г. го направиха, защо постепенно всичко се застроява. Вече от бившият парк е останала една градинка с детска площадка. Всичко застроиха гербавите!

Отговори
5 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?