Следвайте ни

Започна демонтажът на пасарелката „Модър-Царевец“ СНИМКИ

viber icon

Демонтажът на пасарелката „Модър-Царевец“, осигуряваща пешеходното преминаване между районите „Южен“ и „Западен“, започна.  На мястото кипи усилена работа. Премахването й започна още в събота и трябва да приключи до края на седмицата. 

Дейностите по това са изцяло ангажимент и за сметка на НКЖИ, която трябваше да изготви план за действие и промяна в разписанието на влаковете по жп линията Пловдив-София. 

Припомняме, че през годините живеещите в квартал Прослав не веднъж са заявявали желанието си съоръжението да бъде премахнато и на негово място да се изгради подлез. Те са изпращали и декларации до ОбС-Пловдив. 

Проблемите с пасарелката започнаха почти веднага след като беше въведена в експлоатация. Често асансьорите отказваха да работят, а жителите вместо да изкачат стълбите предпочитаха да преминат през жп линиите с риск за живота си. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Васко

Васко

10.08.2021 | 22:20

Толкова некадърни журналисти... Пасарелката, за която пишете във втората част от статията е друга-в кв. Прослав! Некадърност тотална!

Отговори
1 0
Майна майна

Майна майна

10.08.2021 | 17:19

Откога Прослав е на Модър-Царрвец

Отговори
4 3
Уродливият Пловдив

Уродливият Пловдив

10.08.2021 | 20:37

Преди там горе, пред асансьора, някой се беше изтропал и му намерха решението - покриха го с картон, а малко по-надолу посока към Централна гара, има една партизанска пътека за пресичане на линията, до изоставения ресторан, автосервиза и сектанската църква, там се събираха наркомани, открито се боцкаха, бяха накичели по храстите използвани презарвативи, пълни със спе-рма!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?