Следвайте ни

Запалени гуми край Рогошко шосе обгазили Столипиново, ще има глоби

viber icon

Пловдивският общински инспекторат извърши спешна проверка в „Столипиново“ заради обгазяването на квартала от нерегламентирано изгаряне на стари гуми. 

След проверката е установено мястото на пожара.  Стана ясно, че той е възникнал не в  „Столипиново“, а извън територията на район "Северен" в терен край Рогошко шосе. Директорът на ПОИ Борислав Димов е на място заедно с двама инспектори и с представители на Трето РПУ като към тях се очаква да се присъедини и екип на пожарната.

По закон притежателите на излезли от употреба гуми са длъжни да ги предават на специализираната площадка за събиране и съхранение, която се намира в базата на ОП „Чистота“ на ул. "Даме Груев" 64. Оттам те се  предават за рециклиране. Освен това, местата за смяна и продажба на гуми са задължени да приемат старите гуми обратно и да ги предават на. 

За изхвърляне на непотребните гуми на неразрешени за това места глобите са от 300 до 1 000 лева, а за нерегламентирано изгаряне – от 2 000 до 5 000 лева. За юридически лица паричната санкция е от 1 400 до 4 000 лева, припомнят от инспектората.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Иван

Иван

17.08.2021 | 06:52

Мирише и в Гълъбово чак.

Отговори
3 0
Традиции

Традиции

16.08.2021 | 19:27

Кошмара от действията на патладжаните продължава. Но това е само началото на сезона. През есента и зимата това са им "дървата за огрев". Да иде сега оня "гплям защитник на чов. права" Екимджиев и да им обясни за чистотата на въздуха и успехите на пловдивската община. А в случая - изгорените гуми ще им донесат наверно един лев приходи от теловете.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?