49

Заместниците на кмета минус един, но съюзниците не са валат

Осем заместници ще помагат на кмета Костадин Димитров да управлява община Пловдив, след като местният парламент одобри новата структура на администрацията. В действащата от времето на неговия предшественик Здравко Димитров са предвидени девет щата на вицета, но новият кмет счита, че осем са достатъчни.

От началото на неговия мандат са назначени седем: Женя Петкова - по финанси и стопански дейности, инж. Тошо Пашов - по строителство и инвестиции, който ще отговаря вече и за общинска собственост, Пламен Панов - за  култура и туризъм, Владимир Темелков - зам.-кмет по образование, бизнес развитие и европейски политики, Ангел Славов, който в момента завежда обществен ред, сигурност и транспорт, Иван Стоянов - зам.-кмет по екология и здравеопазване, Николай Бухалов - по спорт, младежки дейности и социална политика, който е представител на неформалния коалиционен партньор "Съединени за Пловдив".

С новата структура социални дейности се прехвърлят от Николай Бухалов към Женя Петкова, а за транспорт ще бъде назначен осми заместник. Савина Петкова от „Браво, Пловдив” е поканена за мястото.

Отделно има шестима кметове на районите с по 3-4 щата за заместници. В бюджета за заплатите и издръжката на 685,5 щатни служители са предвидени 43 млн. лева.

Оцени новината

Оцени новината
2.6/5 от 5 оценки
2.6/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Павел

Павел

15.02.2024 | 13:02

ГЕРБ-ерите нямат наяждане, ей.

Отговори
9 1
Баскетболиста разби Пловдив

Баскетболиста разби Пловдив

15.02.2024 | 12:56

Ами как пътуваш - гарата, кючека, Дунав - още за коледните празници беше отпушено. Даже се чудим как ще се оправят и как ще завършат безумните проекти на баскетболиста и екипа му - пример пешеходците на Даме Груев, ще пресичаме преминавайки през терасата на сладкарницата на читалище Въстанически - идиотски проект, пълна рипса на инженерна и архитектурна мисъл.

Отговори
10 2
Волен

Волен

15.02.2024 | 14:49

Ай, стига мрънка! Не стига,че ви направи улицата ами и само мрънкане! То вие от този квартал все сте недоволни!

Отговори
6 2
Стига си мрънкал.

Стига си мрънкал.

16.02.2024 | 11:48

Все пак нека погледнем чисто човешки на нещата: човекът си е знаел и усещал, че следващ мандат НЯМА да го огрее. Затова твърдо е решил да действа и да сътвори дела и проекти, чрез които НИКОГА няма да бъде забравен!!! Нищо че родителката му ще е най-споменаваната жена за години напред!!! Искал е да блесне. И е блеснал. Като свинско м,,, на мегдан. И сега сериозно: все такива ще се изхождат на фасона ни, докато НЯМА осъдени управници, и разбира се - натикани в затвора, плюс пълна конфискация на хотели, мотели, къщи за тъщи, казина мазнина, имоти на килограм и все така събрано и ущество незнайно как, и незнайно с какви ДОХОДИ, с непроверени от НАП парични потоци! Сега, покрай чудовищната престъпна афера на нотариуса, се чува, че може би ще се възобнови делото на Иванчева. Та, ако има смели пловдивчани, нека се направи опит за изправяне пред Темида на тези, които за 30 години докараха Пловдив до нивото на миризливо гето, пълна разруха на всичко що можеше да се разруши и заграби!!! Темида взе да проглежда и има шанс да хвърли превръзката от очите си!!! Тогава... Тогава очаквам такива дела и присъди, че ще ни впишат в човешката история и ще засенчим латино републиките с техните Ескобар-овци!!!

Отговори
1 1
кучето

кучето

15.02.2024 | 12:49

4 месеца този кмет и екипа му???? нищо не направиха,освен разходки с колело и снимки по вестниците

Отговори
15 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?