Следвайте ни

Зам.-министър Явор Гечев: Парите в земеделието свършиха

viber icon

Парите в земеделието свършиха, няма нито един свободен лев за нито една допълнителна мярка, която можем да отворим, а розопроизводството се срина. Плащанията обаче няма да бъдат спрени. Това обяви в Пловдив заместник министърът на земеделието  Явор Гечев. Той присъства на Ден на отворените врати в Университета по хранителни технологии. Проявата с фермерски пазар  е по повод Спасовден, на който празнуват и хлебарите.

Явор Гечев уточни, че всички средства за годината или са изтеглени напред или са изхарчени. Не е предвиден допълнителен ресурс включително за специфични сектори. Гечев се надява  веднага след изборите, следващият парламент да направи актуализация на бюджета. Зам.-министърът допълни, че ще има и промяна на Закона за розата. В тази връзка предстои изготвянето на стратегия, в която ще участват розопроизводители и преработватели. Като рожденик той бе изненадан с торта от катедрата по „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“.

По повод деня на хлебаря катедрата се представи с над 10 вида хляб, между които с водорасли, както и екзотични десерти.

Ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов коментира, че в учебното заведение се работи по създаването на иновативни и имунопротективни храни. За целта се изготвя проект, а очакванията са той да стане част от национална програма. Проф. Моллов подчерта, че ВУЗ-ът е първи в рейтинговата система на Министерство на образованието и науката, по направление технологии и храни и допълни, че за предстоящата учебна година университетът ще приеме над 500 студенти по държавна поръчка в трите факултета.

Снимки от Наташа Манева

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Херо

Херо

10.06.2021 | 22:51

и кво за вас не остана. Комунистите винаги и ат вариант за крадене, ако няма, ще изтеглят някой милион и пак ще откраднат!

Отговори
2 0
$$$$

$$$$

10.06.2021 | 21:56

Като искате само избори през няколко месеца така ще е. Парите ще отиват за предизборни кампании, трохите, които останат за всичко друго.

Отговори
4 0
Ко обра касата?

Ко обра касата?

10.06.2021 | 20:05

ДругарЕ, трябва пак да напълним партийната каса.

Отговори
2 1
Сашо

Сашо

10.06.2021 | 17:45

Дървен филосов!

Отговори
2 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?