4232

Зам-кметът Владимир Темелков започва реформа в детските градини, махат шефката на ДГ “Каменица”

Започвам реформа в детските градини, заяви за “Марица” заместник-кметът по образованието Владимир Темелков, потърсен за коментар по повод на скандала с дефектите в новата ДГ “Каменица”. 

“Реформата не настъпва поради случая с ДГ “Каменица”, а след всички кошмарни събития покрай приема на деца в детските градини в Пловдив. Ще бъдат сменени поне 4 директорки в пенсионна възраст. Освобождаваме ги, за да дадем път на младите. Има подготвени кадри и ги видяхме при награждаването на най-добрите млади учители, които са страхотни професионалисти”, коментира Владимир Темелков.

Той обясни, че ще бъдат обявени и проведени конкурси, за да се намерят млади хора, които са се научили от добрите практики на старите директори и ще ги вложат в новия начин на работа. 

За случая в “Каменица” зам-кметът подчерта, че стопанинът на градината е директорката Илияна Христова, която също е в пенсионна възраст и първа ще бъде освободена.

“Тя беше длъжна поне веднъж на три месеца да влезе в градината дали всичко е наред, както вие гледате дали вкъщи има проблем и не чакате майстора 9 месеца банята да ви мухляса”, даде пример Темелков.

Според него директорката е виновна, че не е уведомила Общината и фирмата за течове в новата сграда. 

Заместник-кметът допълни, че има сигнали за някои детски градини, но не посочи за кои става дума. “Сигурен съм, че при следващия прием на деца практиката от типа “Обади се на приятел” ще бъде прекратена, включително с други способи. Това, което видях по време на приема и по отношение на децата, защото децата са най- важното, ще задейства реформата навреме. Време е да дадем път на младите, те са много по- енергични и искаме детските градини да бъдат гледани от всички директори като техен дом. Реформата започва”, обобщи Владимир Темелков. 

Оцени новината

Оцени новината
2.2/5 от 15 оценки
2.2/5 от 15 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?