Следвайте ни

Зам.-кметът Величко Родопски: Пари на районите през септември, ако има повече приходи

viber icon

Районните кметове ще получат допълнителни средства за ремонти, ако има повече приходи в общинския бюджет. Парите ще могат да бъдат отпуснати най-рано през септември. Това заяви зам.-кметът Величко Родопски по повод на решението на Общински съвет, с което отказаха 1,7 млн. лв. за шестте района.

До този момент приходите от наеми и продажби на общински имоти не се изпълняват по план и до края на годината се очаква да има с 14 млн. лв. по-малко събрани средства. В същото време, според зам.-кмета, за тази година район „Тракия“ разполага с близо 950 000 лв., „Западен“ с близо 2 млн. лв., „Централен“ - 1,5 млн., "Източен" – 700 000 лв., „Северен" – 700 000, "Южен" – 650 000 лв. или общо над 6 млн. лв. Някои от районите не са изхарчили и половината от тези средства, уточни Родопски.

Зам.-кметът обясни, че средствата, планирани в бюджета на общината за ремонт на улици, трябва да бъдат вложени за допълнителното възстановяване на две пресечки около подлеза Модър-Царевец, за които в договора не са предвидени пари. Това е причината да не се обявява обществена поръчка за избор на изпълнители, допълни Родопски.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?