965

Зам.-кметът Титюков пред "Марица" за скандала: Никой не попита защо карах личната си кола като служебна с години

Идват избори! Така заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков коментира пред "Марица" развихрилия се скандал във връзка с това как той и общински шефове карат служебни коли, закупени за впечатляващи суми. Конкретно той ползва автомобил за 80 бона, а шефът на ОП „Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов ползва возило за 65 000 лева.

"До януари месец тази година, когато взехме тази кола по проекта  "Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие", съм си карал личната кола като служебна. Никой не дойде да каже "Защо само ти не караш служебна кола, ами личната?".  Аз съм ръководител на проекта, 6 души, заедно с мен, имаме право да я караме. И го правя само в рамките на града", посочи Титюков. По всички обекти се обикаля точно с този автомобил. "Проектът за Младежкия център, като го изградихме предния програмен период беше за над 3 милиона лева. Над 2,5 милиона за 48 месеца заплати и дейности в сегашния програмен период. Имаме много други проекти, като този за социалните жилища - 74 апартамента, за над 7 милиона лева, патронажна грижа и т.н.  По всички тези обекти се ходи с тази служебна кола. И затова общината плаща горивото. Аз веднъж месечно слагам по 100 лв. в резервоара, защото сутрин ходя с нея и вечер се прибирам в рамките на града", обясни заместник-кметът.


По думите му част от дейността на Младежкия център включва пътуване веднъж или два пъти месечно до малки населени места, където представители на центъра изнасят лекции. 

"Като пишехме проекта, от управляващия орган искаха да купим рейс, който да се преоборудва като библиотека, за да се ползва като място за срещи.  Рейсовете бяха много скъпи, над 200 000 евро с преоборудването, че и повече. И се мина на друг вариант - разписахме проекта с един микробус – 8+1 места, кола 6+1 места, и две каравани. Обаче оценяващите в Норвегия махнаха микробуса и една каравана, останаха колата и една каравана. За караваната сме обявили обществена поръчка, никой не се е явил. И на директно договаряне пак не иска никой да се яви. Това са цени, писани през 2019 г. А по този проект нямаш право да купиш актив втора ръка, всичко трябва да е чисто ново. Такива са изискванията на програмата", каза още Титюков.

Той подчерта, че никога не е използвал служебното возило, за да ходи на море или във Велинград. 

"За да няма хън-мън, отивам и паркирам днес служебната кола на Гребната база. Вадя си моята кола, която карах до началото на януари, и готово. Това е истината, аз си знам житието и битието, няма какво да крия. Нито съм откраднал нещо, нито съм си присвоил нещо. В крайна сметка тази кола е на общината. Есента може да има нов управленски екип и ще я карат други хора", коментира още заместник-кметът. 


Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
31 коментара
лимбо

лимбо

25.12.2022 | 11:16

Мнозина ще кажат , че защото си глупав

Отговори
2 0
лимбо

лимбо

25.12.2022 | 11:53

С къв акъл съм се надявал , че тия хора ше заделат време за многаялетно отлежалите и нереализирани права в прословутите чекмеджета. Новите спасители се насочиха да търсят кюлчета в тях , но и те не са интересуват ногу от прашлясалите папки тама , пунежи папките и папкането нямат нищо общо, разийш казано

Отговори
2 0
Боко тиквата

Боко тиквата

23.12.2022 | 10:05

Аз ви ги пробутах тези идиоти, за да ми пълнят чекмеджето. Никакви оставки, духайте супата, балъци!!!

Отговори
3 0
Аслан

Аслан

20.12.2022 | 09:21

Ами никой не те е направил зорлем да ставаш кмет и да си караш личната кола !и за тези които го защитават че трябвало да обикаля със служебна Ами да си купи последен модел Мерцедес тогава ! Не можеше ли нещо по евтино и този от паркинги и той се прави на ощипана булка ! Защо не вземе Сандеро а на прави на балами !Доктора от онкото и той ли си е слагал бензин от джоба , че възстановете им парите бе г-н Кмете !След проверката да имат за Нова година !

Отговори
3 0
Батко

Батко

20.12.2022 | 00:27

А спомняте ли си как Тютюков се появи във местната власт?

Отговори
2 0
така ли ?

така ли ?

19.12.2022 | 12:47

ОСТАВКА ОСТАВКА....ОСТАВКА... БОК.ЛУ.ЦИТЕ ВЪН...

Отговори
7 0
така ли ?

така ли ?

19.12.2022 | 12:46

ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ КРАДЕШ...ЗАЩО ДА ТЕ ПИТАМЕ? НАЙ НАГЛОТО СЪЩЕСТВО ....СИ ТИ В ТАЯ УПРАВА КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИДЕШ ПРИ РАЛЬО РАЛЕВ ...

Отговори
6 0
Я да ви попитам,плюещите тролчета на ПП-то,според вас общински служите

Я да ви попитам,плюещите тролчета на ПП-то,според вас общински служите

19.12.2022 | 01:04

Служител,шеф на отдел,по служебните си задължения и обекти с личната си кола ли трябва да ходи и да заплаща от джоба си ли горивото за служебната си работа,която изпълнява?И какво се правите на ударени,като половината от вас по службици и в частния сектор-всичките сте със служебните коли(доставчици,електротехници,мениджъри,представители,монтаж и какво ли не?..).Още 50служби мога да изброя,т.н.Кое му е прегрешението на Титюков,че изпълнява работата си със служебната кола?Или вие всичките,ако не сте яхнати на служебните коли,ще хвърчите да изпълнявате работа на шефа,плащайки от джоба си за служебните ви задължения?На кой ги продавате тия?Много правилно ви е отговорил-идват избори!Това е!И всеки,най-вече вие-тролското племе,гледате с повод или не..как да оплюете опонент(дето не е от вашите).Ай,само плюнки..

Отговори
3 10
Trдд

Trдд

19.12.2022 | 11:57

Я да те питам, що не си е купил Дачия Сандеро за 25000лв. и да си обикаля с нея? И разликата да остане за още коли за други нужди? Какво му пречи да кара по-скромна кола? Да ти кажа - лакомията му и самозабравилото му се същество.

Отговори
7 0
ГЕРБ

ГЕРБ

18.12.2022 | 20:17

Голям резил ,как не ги е срам тези двамата Тютюков и Калакунов.Кмета на Пловдив е издигнат от ГЕРБ след по малко от година са местните избори.Следователно лидера на ГЕРБ в Пловдив трябва да действа така както направи с пробива до Водната палата.Нормално е Тотев да пойска чрез общинските съветници уволнението на Тютюков и Калакунов.

Отговори
10 2
Христо

Христо

18.12.2022 | 19:36

По тъпо управление не е имало!

Отговори
10 2
Филибето

Филибето

18.12.2022 | 19:36

Оставка! Кметския екип компрометира дори и най малкото положителни моменти от предходното управление! То не бяха Синя зона и в събота, то не бе да вземат и Д. Николаев. сега на Белодробна посегнаха. Крадльовци! Помните ли К.Калинов като поиска парите от Онкото...и много други безобразие. Многоооо! Та Здравко проверка щял да прави на приближените си! Прокурор за такива!

Отговори
9 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?