49

Зам.-кметът по строителство инж. Тошо Пашов обяви три приоритета

Пробива под Централна гара, реконструкцията на Бетонния мост и закъсалите ремонти, които правят тапи в града - това обяви като свои приоритети инж. Тошо Пашов, който вчера официално беше назначен за зам.-кмет с ресор „Строителство, устройство на територията и общинска собственост“. Както "Марица" вече писа, проектът за реконструкция на Бетонния мост, изготвен от "Мостконсулт", чака одобрение в Общината. В първия си работен ден новият зам.-кмет уточни, че предстои заедно с новата управа на града да се запознае подробно с водените до момента преговори с НКЖИ и евентуалните постигнати договорености от екипа на Здравко Димитров по ключовия проект. Той посочи още, че ще се търсят всички възможности в рамките на закона по сключените договори да се ускорят строителните процеси.

Инж. Тошо Пашов е безспорен специалист, с дългогодишен опит както в частния сектор, така и в администрацията.

През последните 12 години е заместник-кмет в район „Централен“, като отговаря за устройство на територията, инвестиционни проекти, техническа инфраструктура и капитално строителство.

Опитният специалист е работил по десетки ключови за града проекти, сред които строителството на надлез „Родопи“, реконструкцията на бул. „България“, на Дондуковата градина, реставрацията на сградата на Хуманитарната гимназия и др.

Инж. Пашов е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия, а в Община Пловдив е от 1993 г. Оглавявал е Общинската дирекция „Строителство“. Преди това в продължение на 11 години е бил в частния бизнес.

На новия пост Пашов ще разчита на досегашния си екип, който взема със себе си от район "Централен" в Община Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Родител

Родител

21.11.2023 | 21:41

Хуманитарната я оправиха родители и ПП с 4 милиона! Стига с тия от централен, крадци на родителския труд!

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?