Следвайте ни

Зам-кметът Пламен Райчев обяви има ли щети от виенското колело

Площад "Централен" е все така без Акт 16 заради бавната работа на чиновниците в НИНКН

viber icon

В Община Пловдив е извършена проверка на настилката на пл. "Централен"  след монтажа на виенското колело. Не сме констатирали щети, каза зам.-кметът по строителство Пламен Райчев по повод на внесеното питане от общинския съветник от "Съюз за Пловдив" Евелин Парасков. 

Пламен Райчев

Той уточни, че на площада наистина има увредена  настилка, но това е станало заради хлътнала шахта, а не вследствие на техниката, с помощта на която е монтирана конструкцията. "Не мога да се ангажирам с оценка за качеството на ремонта, защото реконструкцията на площада е завършена в предишния мандат. Но проектантите би трябвало да са заложили мерки за стабилността на настилката", коментира Райчев. Според договора изпълнителят е длъжен да възстанови щетите.

Площад "Централен" все още няма Акт 16 след мащабния ремонт, продължил почти през цялата 2019 година, когато Пловдив бе Европейска столица на културата. В следващите седмици предстои да бъде сформирана комисия, която да подготви документите, с които пространството се въвежда в експлоатация.  Част от тях трябваше да се съгласуват с НИНКН и едва преди една седмица те бяха подписани, въпреки че са внесени на 20 февруари 2020 г., каза Пламен Райчев. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (1)

4000

4000

10.06.2021 | 08:55

На някой от общината му хлопа дъската и то много яко! Когато тотевите строители правеха площада изрично казаха, че не трябва да има големи тежести по настилката. А сега изтипосаха виенско колело, което тежи поне 30-40 тона. Няма начин да не се развали и без туй зле направеното.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?