Следвайте ни

Зам.-кметът Илия Кирчев беше последният гост на „Топъл обяд“

viber icon

Зам.-кметът на Пловдив Илия Кирчев се включи в кампания „Топъл обяд“ навръх Антонов ден – 17 януари 2020 г. Той раздаде храната на нуждаещите се пред болница „Медлайн“.

След неговото участие президентът на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите доц. Невен Енчев, по чиято инициатива повече от 5 години всеки петък се осигуряваше храна, заяви, че прекратява хуманитарната акция, тъй като от година реорганизира бизнеса си, а от 6 месеца живее в Германия.

Кампанията е чудесна и макар че община Пловдив също провежда редица благотворителни акции, е много хубаво, когато и частният бизнес подпомага хората в нужда, заяви Кирчев. Според него оттеглянето на доц. Енчев в Германия не е добре за града. „За нас това е лоша новина, той е сред водещите предприемачи на Пловдив, мотор на икономическото развитие.

Познавам доц. Енчев повече от 20 години, свидетел съм с колко воля, хъс и енергия разработи бизнеса си и успя да създаде във фирмите си повече от 600 работни места. Стремежът на градската управа е да привлича все повече такива хора, а те бягат. Да се надяваме, че по време на нашия мандат ще успеем да направим Пловдив по-привлекателен и ще има какво да го връща тук“, коментира с огорчение зам.-кметът. 

Илия Кирчев пожела на нуждаещите се да бъдат здрави през Новата година и винаги да има кой да ги подкрепя в трудни моменти. Отправи и поздрави към имениците за Антоновден. 

От стартирането си до момента „Топъл обяд“ се радва на изключително голямата подкрепа на световно известни личности у нас и в чужбина като спортистите Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Армен Назарян и Христо Бонев-Зума, отец Боян Саръев, почетните консули на Германия - Марияна Чолакова, на Чехия - Иван Соколов, на Италия - Джузепе ди Франческо и на Армения - Ехиязар Узунян, както и графиня Естер дьо Помери, носител на орден „Мадарски конник“ за благотворителната си дейност у нас.

Топла храна на нуждаещите се раздадоха още: директорите - на пловдивския театър Кръстьо Кръстев и на операта под тепетата Нина Найденова, любими актьори като Ивана Папазова, Ивайло Христов, Радина Думанян и Симеон Алексиев, цигуларят маестро Мичо Димитров, оперният изпълнител Ивайло Михайлов, художниците Вълчан Петров, Цвятко Сиромашки, издателите Божана Апостолова и Стойо Вартоломеев.

Своята съпричастност към хората в нужда показа председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, както и утвърдени медици като проф. д-р Петър Петров, д-р Георги Крумов и д-р Борислав Иванов.

В нея се включиха настоящият кмет Здравко Димитров и бившият градоначалник д-р Иван Чомаков, заместник-кметове, районни кметове, общински съветници от Пловдив и лидери на политически сили и на неправителствени организации. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Чугун

Чугун

17.01.2020 | 16:40

Няма ли кой да му затегне шалчето на тоя квазимодо?

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?