Следвайте ни

Зам.-кметът Анести Тимчев откри лятна читалня за малчуганите на Пеещите фонтани

viber icon

Зам.-кметът Анести Тимчев даде старт на кампанията за най-малките любители на книгите – „Лятна читалня на открито“. Тя се провежда за девета поредна година, а организаторите имат за цел да развият интереса на децата към четенето от ранна детска възраст. 

Анести Тимчев приветства малчуганите като ги призова да пазят и обичат книгите. 

„Книгата ни хваща за ръка и ни води на места, на които не могат да отидат тези, които не могат да четат. Няма компютър в света, който може да замени книгата“, припомни на децата Тимчев. 

Кампанията е тридневна и ще се проведе рамките на 01.07. /четвъртък/ до 03.07. /събота/ пред Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина (под чинара, на амфитеатралните дървени стълбички). Децата ще имат възможността да се запознаят с най-новите издания на детски книжки и ще получат специални награди за летния сезон. 

Организатори на събитието са "Лео клуб - Пловдив" и "Лайънс клуб - Филипополис", приятели на Център за работа с доброволци, Детски отдел на НБ „Иван Вазов“ и СНЦ "Писалка и перо". 

И тази година лятната читалня е част от програмата на "Младия Пловдив чете". Ето и пълния списък със събития: 

1 юли (четвъртък) - Мария Донева представя книгата „Нетърпение в кутия;

2 юли (петък) 11:00 ч. - Зорница Христова ще разкаже на децата за вкуса на победата и живота в древния свят с книгата „Един ден в музея“;

3 юли (събота) 10: 00 – 12:00 ч. - В третия ден от „Лятната читалня на открито“ за единадесети път Пловдив ще се включи в Световен ден на рисуването – „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!". Малчуганите ще могат да участват в маратон за създаване на творби на открито, завършващ с импровизирана изложба на тема „Промяната“. „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!“ е част от Програмата на „Спорт и младежки дейности“, а директорът на Дирекцията Петър Зехтински ще награди участниците в изложбата. Тя ще бъде съставена от рисунките на децата в самия ден и подредена около Пеещите фонтани до 12.30 ч.

Входът за събитията е свободен, а материалите са осигурени. Заповядайте! 

В рамките на лятната читалня организаторите от "Лайънс клуб - Филипополис" ще запознаят децата и с живота на пчелите и ще им разкажат защо са толкова важни за всички нас. Инициативата е част от проекта „Животът на пчелите“. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?