Следвайте ни

Зала "Дунав" става новото спортно бижу в Пловдив

Преустройват изцяло залата с 4,6 млн. лева

Нов спортен комплекс ще се изгради в район "Северен" с игрища, подобни на тези, каквито са направени на Младежкия център до Гребния канал. Идеята е да се построи нова спортна зала "Дунав" на едноименния булевард, след което старата ще бъде съборена, обясни за "Марица" зам.-кметът Георги Титюков.

Средствата са осигурени. За тази година за зала "Дунав" в общинския бюджет са заложени 1,7 млн. лева, а за догодина - още 2,9 милиона. Едуард Сарафян, общински съветник от Кауза Пловдив, настоя за парите. В момента залата е в отчайващо състояние. Покривът тече, мазилката се лющи, отопление няма, топла вода също, съблекалните и тоалетните са като във филм на ужасите, канализацията редовно се запушва. В същото време тук тренират деца и младежи въпреки трудните условия.

Проблем е, че сградата с две зали е ниска - само четири метра, които лишават от възможността да се тренират баскетбол и волейбол, посочи Георги Титюков. Идеята е още тази година да започне строителство на нова сграда в същия двор, където е старата "Дунав". Теренът е 5 дка. Новият комплекс също ще има две зали. Едната ще е с височина пет метра, подходяща за аеробика, карате, балет и подобни дейности. Другата се планира по-висока - 7 метра, за да е удобна за волейбол и баскетбол, описа зам.-кметът.

След като новата сграда се построи, старата ще бъде съборена и на нейно място ще бъдат направени игрища. Районът има нужда от спортно бижу, счита Титюков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?