Следвайте ни

Зала "Дунав" отваря врати за спорт още през лятото

viber icon

Многофункционалният тренировъчен комплекс "Дунав", който се намира на едноименния булевард в район "Северен", ще бъде завършен тази година, увери зам.-кметът Георги Титюков.


На обекта в момента работят 20 строители от фирма "Пирс - Д", която изпълнява договора с Община Пловдив. Залата струва 4,2 млн. лева с ДДС и по проект представлява две сгради с топла връзка. И двете са издигнати до груб строеж, като в двуетажната ще има и асансьор, както изисква законът.

Строителите твърдят, че основната зала ще бъде напълно завършена до средата на лятото, след което може да съборят съществуващата стара, а тренировките  да продължават в новата, ако тогава са разрешени. На мястото на сегашната постройка  ще се изграждат спортни игрища. Целият комплекс ще бъде готов до края на годината, ако има финансиране и не се стигне до още по-тежка ситуация с пандемията,  каза Титюков.

Зала "Дунав" е с разгъната застроена площ около 3000 кв. метра. За сравнение, старата е само 800 квадрата. 

 Комплексът е предзназначен за около 20 вида спорт  и се финансира от общинския бюджет.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?