Следвайте ни

Заквасени тайни – събитие на натурално – фермерски пазар в Пловдив

Сдружението на фермерите и занаятчиите от Пловдив и областта „НАТУРАЛНО“, което иска да реши проблемите с недостига на качествени местни и биохрани в големите градове и да насърчи биоземеделието организира фермерски базар в днес (петък 19 юли) в Пловдив. Сдружението се стреми да подпомага достъпа до пазара за най-малките производители на екологични, местни и занаятчийски храни,  да създава условия за провеждане на фермерски пазари и домашен тип предприемачества.


На 19 Юли в Петък, нашите приятели от "Дон Батон" ООД – хляб за всеки дом, ще ви разкажат как лесно може да си отгледате закваска (квас) вкъщи. Заедно ще омесим хляб, ще го изпечем и задължително ще го дегустирам. Всеки, който си донесе малко бурканче, ще може да вземе от тяхната закваска, която вече поддържат повече от 8 години. Част от събитието ще бъде Шеф Росен Чакъров, който ще направи представи специални презентации. 

Защо да избираме хляб със закваска, а не с мая? Каква е полза и предимство на квасеният хляб? Как за една седмица да си отгледаме квас вкъщи и да си приготвяме истински хляб без различни добавки, подобрители и набухвалели. Как да съхраняваме хляб и всичко друго, което Ви интересува ще обсъдим на петъчният пазар на ул. Станислав Доспевски (уличката между Главната и Отец Паисий - срещу входа на Градската художествена галерия). Очакваме Ви днес от 16:00 до 20:00 часа.

Елате тайно да заквасим щастие!

Проектът е асоцииран с програмата на Пловдив 2019  / The project is associated with the programme of Plovdiv 2019

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?