Закриха кампанията “Приемна грижа” в Пазарджик

Петата кампания за набиране на приемни родители на територията на община Пазарджик, която стартира преди месец, приключи в петък с празничен концерт с участието на деца от градина “Пролет”. На тържеството в Комплекса за социални услуги за деца и семейства присъства и първата приемна майка в пазарджишка област Рени Терзийска заедно с приемната си дъщеричка Стефка, която е в семейството вече пета година.

Има нови запитвания на граждани как се става приемен родител, съобщи Яна Станева, директор на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пазарджик. Индивидуалните запитвания са четири, а още по време на проведените информационни срещи пазарджиклии са се интересували от приемната грижа. Пет са приемните семейства в Пазарджик до момента.

Партньори по настояща кампания “Приемна грижа” бяха Дома за медико- социални грижи в Пазарджик и центъра за настаняване от семеен тип в Пазарджик. През изминалия месец социални работници от Комплекса извършваха мобилна социална работа с цел популяризиране на услугата приемна грижа. Проведени бяха три информационни срещи ­ две в Евангелски църкви и една с участници в груповите програми на КСУДС, уточни Яна Станева. Организирана беше изложба под наслов “Слънце за всички”, в която бяха включени рисунки на деца от Център за настаняване от семеен тип. Целта на поредната кампания бе да се популяризира приемната грижа и да се намерят родители, готови да отворят сърцата и домовете си за децата, лишени от семейна среда.
Рени Терзийска е първата приемна майка в Пазарджишка област, която преди пет години отваря широко своето сърце и приема в дома си малката Стефка, която се отглежда в Дома за медико-социални грижи в Пазарджик. Заедно със съпруга си Ангел и сина им Божидар дават на тригодишната тогава Стефи своята любов и подкрепа. Пет години по-късно те са щастливи да бъдат заедно. В деня, в който приключи петата кампания за популяризиране на “Приемната грижа” ­ 23 октомври, Стефка навърши осем години. Тя не си спомня много ясно деня, в който са я взели, но приема Рени и Ангел като истински мама и татко. Второкласничката си пожела никога да не се разделя със своето приемно семейство. В училище се учи добре, но както казва самата тя, още не е мислила каква иска да стане, като порасне.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?