Следвайте ни

Закърпиха пропадане на Асеновградско шосе

viber icon

Първа кръпка  се появи на новия асфалт на шосето Пловдив - Асеновград при кръстовището за Крумово. Новото платно и рехабилитацията на съществуващото трасе са завършени през 2018 г., но се получи пропадане. Затова на фирмата – изпълнител „ИСА 2000”  беше разпоредено да направят ремонт. Според шефа на Областно пътно управление инж. Атанас Ташков може да настъпи още по-голямо слягане на асфалта, ако не се реагира веднага. 

Разширението на Асеновградско шосе беше възложено на софийската фирма „ИСА 2000” на Юлиан Инджов. Обществената поръчка беше обявена от Агенция „Пътна инфраструктура” за 25 млн. лева. 

Дефектът беше отстранен днес.

Представителят на фирмата инж. Паун Иванов обясни за „Марица”, че  основата на пътя е уплътнена и трамбована, асфалтовата настилка е възстановена. „Нормално е на места, където има пресичане,  да се получи леко пропадане. Това е съвсем малка част от пътя – един метър, останалият асфалт е в добро състояние”, увери инж. Иванов.  Той допълни, че отдолу, под асфалта, е положен здрав бетонов кожух. 

Ремонтът е направен за сметка на фирмата. Не може да се говори в никакъв случай за лошо качество на свършената от нас работа, категоричен е инж. Паун Иванов. 

„ИСА 2000” строи  локалните платна от двете страни на Асеновоградско шосе.Лявото локално платно е готово, положена е маркировка, има осветление и предстои да се монтира пътна сигнализация, обясни представителят на фирмата. Очаква се през август да бъдат завършени и десните локали. Те са с ширина по четири метра, с улично осветление и отводняване. За локалните платна са осигурени 18 млн. лева. 

Същата фирма изгради и кръговото кръстовище на околовръстното шосе при изхода от Пловдив за Асеновград на стойност близо 2 млн. лева.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Джипкаджията

Джипкаджията

01.06.2021 | 18:56

Така се пълнят чекмеджета!

Отговори
4 2
Безплатен съвет

Безплатен съвет

01.06.2021 | 18:10

От ремонт имат нужда и повече фуги точно на самия надлез, посока влизане в Пловдив.

Отговори
4 1
Ремонт

Ремонт

01.06.2021 | 17:47

Ремонт на ремонта, мила майно льо, така е в цялата страна-топ професионализъм. Ами НЕ Е НОРМАЛНО, никак даже, само оправдания, а проби от настилката например взети ли са?

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?