3906

Задават се нови задръствания в район "Западен" от 15 януари

Временна реорганизация на движение на кръстовището на бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Солунска”

 

По инициатива на зам.-кмета на Община Пловдив инж. Тошо Пашов бе проведена среща между представители на строителните фирми, надзор, КАТ, ОП „Организация и контрол на транспорта“ по повод продължаване на строителните дейности по изграждането на обходен колектор и водопровод по ул. „Царевец“. На срещата присъства и кметът на район „Западен“ Тони Стойчева.

Тя бе организирана с цел обсъждане на организацията на движение на кръстовището на бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Солунска”.

Графикът на затваряне за движение на пътните артерии ще е следният:

• В периода 15 – 22 януари ще бъде изцяло затворено за движение южното платно на бул. „Хаджи Димитър“. Това ще предизвика натоварване на трафика по ул. „Иван Стефанов Гешев“, поради което молим гражданите да спазват правилата за пътна безопасност и движение.

• В периода 6 – 15 март ще бъде затворено кръстовището на ул. „Царевец“ и ул. „Солунска“. 

Движението по ул. „Царевец“ ще остане непроменено, с изключение на възможността за преминаване на кръстовището по ул. „Солунска“.

Автомобилният трафик ще бъде пренасочен по ул. „Равнища“ и бул. „Пещерско шосе“. Автобусите, които преминават по ул. „Солунска“, ще се движат по бул. „Пещерско шосе“, като предстои да бъде уточнено какъв ще бъде маршрутът им, за да продължат да обслужват придвижването на граждани и ученици от и до СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и МГ „Академик Кирил Попов“.

Изпълнителите на проекта поеха ангажимент до 15 март да приключат с ремонтните дейности, така че след отваряне на пробива „Модър - Царевец“ тази важна пътна артерия да се използва пълноценно.

Оцени новината

Оцени новината
2.2/5 от 5 оценки
2.2/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Светофар

Светофар

12.01.2024 | 08:57

Кметът Тони Стойчева знаели, че липсва светофар на кръстовището на бул. "Пещерско шосе" с ул. "Рая"? всека сутрин от там минават родители с малки деца, които не могат да се ориентират кога свети зелено и кога червено. Същото важи и за автомобилите. Или чакаме да се случи чудо и СВЕТОФАРА да се появи една вечер внезапно от само себе си?

Отговори
4 0
tuytu

tuytu

11.01.2024 | 21:07

Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-~~--- https://e.vg/xbio

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?