Следвайте ни

Нито един пловдивчанин не иска връщането на социализма

Много от участниците се ядосват, щом ги попитат приемат ли детето им да е гей

viber icon

100 пловдивчани от всички възрасти и етноси ще отговарят на неудобни въпроси на сцената на Драматичен театър четири дни подред. Спектакълът „100% Пловдив” ще се играе на 17, 18, 19 и 20 октомври.

„Вместо актьор да се мъчи да представи на сцената лекар, ние решихме да поканим истински медик, който да разкаже за себе си”, обясни проекта си германката Хелгард Хауг.

Сред неудобните въпроси е бил и този искат ли пловдивчани да се върне социализма. „Оказа се, че никой от 100-те не иска това”, каза г-жа Хауг. Другият много неприятен въпрос, на който трябва да се отговори пред цяла зала, е бил „Как ще реагирате, ако детето ви каже, че е гей?”.

Много от участниците в спектакъла в чужбина са си тръгвали ядосани от залата заради него. Ще видим как отговарят и пловдивчани. Оказва се, че болшинството от участниците ни са „за” смъртното наказание. „Това не е изненадващо - по същия начин отговарят и в град като Мелбърн”, казва германката.

Участниците са представителна извадка на Пловдив. Първият избран е бил директорът на „Статистически изследвания” Мирослав Стаматов. Той е посочил следващия участник и така за 4 месеца са избрани всички 100. Сред тях е и фоторепортерът на вестник "Марица" Атанас Кънев.

Спектаклите от „100% град” стартират през 2008 година с Берлин. Досега са правени в 39 различни града.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?