71

Задава се нова битка за шеф на Летище Пловдив

Предстои да стартира нов конкурс за избор на членове на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД, съобщиха за "Марица" от Министерството на транспорта и съобщенията. Същата процедура се проведе преди година по време на служебното правителство. След устния изпит обаче резултати не се обявиха.

Засега не е оповестено какви ще са условията за участие и изискванията към образователния ценз на кандидатите в поредната битка за шефския стол. Последния път не бяха допуснати филолози, което не даде право на сегашния председател на борда на директорите Дойчин Ангелов да се включи в напреварата. Той подаде жалба в Пловдивския административен съд, който отказа да я разгледа. 

Както „Марица“ писа деветима кандидати бяха допуснати до участие в предния конкурс за управление на аеропорта, от общо 12 подали документи. За представители на държавата се конкурираха сегашният директор Красимир Пешев, юристът на летището Михаил Благомиров, бившите директори Пламен Спасов и Андрея Андреев и екс финансовият шеф на БДЖ Филип Алексиев.

В борбата за независими членове продължиха четирима, като двама от тях се целеха и в най-високия пост - Пламен Спасов и Филип Алексиев. Другите двама в списъка бяха Владимир Зайков, който вече е участвал в управлението като независим член, както и настоящият Тодор Шопов.

От списъка бяха отпаднали бившият директор на сигурността и директор на летище София Христо Ханджиев, Петко Златев – бивш търговски директор на столичния аеропорт, Величка Господинова и Миглена Александрова – и двете с опит на софийското летище. Тримата без Александрова обаче „играеха“ и за членове на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД.

Снимка от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
rreter

rreter

18.10.2023 | 20:55

Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами---~--> https://mub.me/medik

Отговори
0 0
Оркестърът

Оркестърът

18.10.2023 | 17:20

Предлагам и от музикалната академия да бъдат допускани за конкурса

Отговори
6 1
пловдив

пловдив

18.10.2023 | 16:56

Чак пък битка! Кой се бие да стане капитан на потъващ кораб?

Отговори
3 2
Светослав

Светослав

18.10.2023 | 16:31

то в последните години конкурсите са повече от полетите....Докато нечий интереси са в пловдив да фигурира на име аерогара с 3-4 полета ще е така

Отговори
9 0
Въпрос

Въпрос

18.10.2023 | 16:28

От Министерството да съобщят на “Марица” докога в това летище директорите ще са повече от полетите

Отговори
11 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?