Следвайте ни

Задава се маратон от търгове за паркоместа пред блока

viber icon

Десетки договори за наем на общински паркоместа в жилищни комплекси изтичат през март и април, след което те ще бъдат отдавани чрез търг, ако има повече от един кандидат. Новата наредба влиза за разглеждане в Общинския съвет на 23 февруари и според нея за местата пред блокове, определени от районните кметства, ще се организира явно наддаване. Договорите са сключени за три години и за част от тях срокът приключва.   

Наредбата се променя по решение на ВАС, който отмени по жалба на бившия кмет Славчо Атанасов досегашните правила. До този момент място за паркиране се предоставяше  директно, ако за него има само един кандидат, и чрез жребий, ако са подадени повече от едно заявления. 

Районните кметове се задължават да сформират комисия и предварително да известят гражданите, че могат да кандидатстват, включително и с обяви във входовете на жилищните блокове, чиито обитатели имат право да участват на търга за паркомясто. Ако на търга се е явил един кандидат, комисията трябва да изчака един час, да не би някой да е закъснял, и тогава да го утвърди за наемател. Преди търга се определя и началната цена на наддаването. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?