49

Забраняват алкохола по бензиностанциите в Пловдив след 22 часа

Мотивът е, че новата мярка ще допринесе за борбата с нарушителите на добрите нрави и шума

Продажба на бира, вино и спиртни напитки на бензиностанциите в Пловдив се забранява от 22 до 8 часа. Това гласи проектът на изменението на Наредбата за осигуряване на обществения ред. Новите правила са изготвени от ресорния зам.-кмет Йордан Ставрев и са оповестени за обществено обсъждане в сайта на Община Пловдив.

Мотивът на забраната е, че новата мярка ще допринесе за борбата с нарушителите на добрите нрави и шума, пише в наредбата. Йордан Ставрев предлага санкциите да са в размер от 300 до 3000 лв. за граждани и от 3000 до 30 000 лв. за юридически лица, ако те не спазват табуто.

В становището си главният юрисконсулт в Община Пловдив Боряна Костова посочва, че такава забрана би била нищожна, тъй като противоречи на действащата нормативна база за търговията. Единственият контрол върху търговията е държавният, посочва юристката.

Йордан Ставрев обаче обясни вчера, че има много оплаквания от граждани, включително и подписка, от шума, който се вдига след 22 часа. „Младежи купуват през нощта алкохол от бензиностанциите и пият на улицата, пречейки на хората да почиват. Сигнали имаме и от районните управления на МВР”, каза зам.-кметът.

Мерките за затягането на режима за издаване на разрешение за удължено работно време на търговски обекти били обсъждани на срещата с директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев.

За удължено време ще се изисква вече документ, че обектът отговаря на минималните изисквания за сигурност на строежите. Заведенията за хранителни стоки, игрални и компютърни зали, бензиностанции и автомивки трябва да представят писмено становище от съответното районно управление на МВР, ако искат да работят след 22 часа.

Зам.-кметът уточни, че наредбата, публикувана на сайта, предстои да се обсъжда и ако има много възражения, няма да се приеме. Всяка промяна в местните наредби задължително минава за гласуване и в Общинския съвет.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Фют

Фют

07.09.2022 | 23:18

Абе автора там в проектонаредбата и друго пише не само бензиностанции ами и други магазини ще убият малкия бизнес на нон стопите та дори бирата вкарали в наредбата .

Отговори
0 0
Коги има идйоти зад кормилото

Коги има идйоти зад кормилото

07.09.2022 | 10:24

Ще се напие навсякъде! Та кво като не продават алкохол в бензиностонциити

Отговори
6 0
Бай Манчо

Бай Манчо

07.09.2022 | 08:37

Голям мозък , няма що . Ами денонощните магазинчета , които са поне 10 пъти повече от бензиностанциите в един квартал и на тях ли глоба ?

Отговори
7 2
Домакиня

Домакиня

07.09.2022 | 08:47

Тях ще ги "оправи" другарят Бяла Златка, кога вземе целата власть

Отговори
4 1
Домакиня

Домакиня

07.09.2022 | 08:33

Това е добре! А няма ли видеокамери и патрули за тия, причиняващи шум, гонки и катастрофи след 22 часа? Или щото са от "НАШИТЕ ребята" - тях Законът не ги лови?

Отговори
13 1
Иванов

Иванов

07.09.2022 | 08:04

Така е в Турция след на 22ч -йок Но се СПАЗВА

Отговори
8 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?