Следвайте ни

Забраниха паркирането край панаира тази нощ заради работата на РИК-овете

viber icon

Общо над 1000 служители на ОДМВР, РДПБЗН, Зоналното жандармерийско управление и Гранично полицейско управление са ангажирани да следят за нормалното протичане на изборния процес и опазването на обществения ред на територията на Пловдив и областта. До момента, към 20.00 ч.,  няма регистрирани сериозни нарушения, съобщиха да "Марица" от пловдивската полиция.

След приключване на изборния ден е създадена организация за охрана на изборните материали и членовете на секционните избирателни комисии при придвижването им от изборните места до 16-а и 17-а РИК, които се помещават в Международен панаир – Пловдив. В тази връзка, след 20.00 ч. до приключване на дейността на избирателните комисии, се забранява спиране и паркиране на МПС по бул. “България –юг”, в участъка от бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” до мост “Адата”.

Полицейски съпровод е осигурен и за превоза на машините за гласуване от СИК до транспортния логистичен център в Пловдив и от там - до склада на софийската фирма доставчик на устройствата.

В рамките на днешния ден, за времето от 8,30 часа до 19,30 часа, в звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Пловдив са приети 38 заявления за издаване на лични карти, връчени са 39 готови документи от този вид и 17 удостоверения за гласуване.

Припомняме, че сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, могат да бъдат подавани на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail [email protected]

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?