Следвайте ни

Забраниха на пешеходците да пресичат жп линиите между ул. "Модър" и "Царевец"

viber icon

"Забранява се пешеходното преминаване между улиците "Модър" и "Царевец" през жп линиите до приключване на строителните дейности по изграждане на пробива през 2023 г." Това съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Във връзка с дейностите по строителството на пробива е демонтирана и отстранена временната пасарелка, осигуряваща пешеходното преминаване между районите „Южен“ и „Западен".

"Гражданите трябва да разберат, че преминаването на обекта е животозастрашаващо, защото от една страна там се извършват дейности с тежка строителна техника, а от друга - преминават влакове по жп линията. Рисковете са огромни, затова молим гражданите да не рискуват. Осъзнаваме, че създаваме затруднения за гражданите, но очакваме от тях разбиране", коментира Пламен Райчев.

Той допълни, че проектът е изключително важна част от изграждането на вътрешния ринг на града и ще създаде пряка връзка между районите "Западен" и "Южен", ще облекчи трафика и ще помогне за подобряване качеството на въздуха.

Проектът се изпълнява в срок. Приключи подмяната на ВиК инфраструктурата, която е в обхвата на проекта. Започна изграждането на шлицовите стени и се работи в синхрон с другия проект, който се изпълнява от "ВиК" ЕООД Пловдив, за изграждане на Южния обходен колектор. Той също минава в трасето на подлеза "Модър- Царевец".

Срокът на действие на забраната ще продължи до приключване на строителството.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

по партизански пътеки Сандеро луминосо

по партизански пътеки Сандеро луминосо

20.08.2021 | 13:07

Откъде тогава да минаваме шупляци?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?