46

Забъркаха зам.-кмета Георги Титюков в схема с имот

Той не знае за офертата, но търси по-голямо жилище за съпругата си и трите им деца

Неизвестни хора се представят от името на зам.-кмета по социална политика и спорт Георги Титюков пред собственика на част от имота на ул. „Ламартин” 22 , за да питат дали ще се продава.

За това съобщи  в писмо до „Марица” с копие до областния управител и кмета на Пловдив Нубар Калустян, който представлява наследниците. Те притежават дял от земята в центъра на Пловдив в съсобственост с община Пловдив.

Наследниците искат да изкупят общинския дял, но се притесняват, че хора  в общината имат други интереси.

„Бих желал да поясня, че не желая нищо чуждо, а само това, което Община Пловдив е длъжна да предложи първо на мен и членовете на моето семейство , които съм упълномощен да представлявам. Желанието ни е за прекратяване на съсобственост с Община Пловдив в недвижимо имущество намиращо се на ул. "Ламартин" 22 и закупуване на общинския дял. Броени дни след вписването ни като наследници на въпросния имот с нас се свърза човек, питайки ни от името на  г-н Титюков дали желаем да продадем нашия частен дял от имота!  Очевидно г-н Титюков няма притеснения относно способността му след това да придобие и общинския дял. Нещо, което се оказва поне в настоящата реалност, непосилна за нас задача, законните съсобственици.  Не съм запознат с дейностите на зам. кмет “Спорт, младежки дейности и социална политика“, но едва ли една от тях е следене на частно-общински имоти и тяхното закупуване, а време и енергия за следене на имота са отделени.  Пазарът е пълен с изцяло частни имоти за продан, за всеки който желае да закупи такъв! Разочарованието ми от начина на работа на общината и нейните служители единствено се подсилва от ежеседмичните предложения от строители и инвеститори които можели това, което явно за обикновените хора е невъзможно, а именно да откупят общинския дял от имота, защото имали „хора“ в общината”, пише  Нубар Калустян.

„Странно. Този адрес не ми говори нищо, нито знам кой би могъл да се обади от мое име”, учуди се Георги Титюков. Той  обаче разказа, че със съпругата му търсят по-голямо жилище – къща или апартамент с четири спални, защото сегашният  вече е тесен. Титюков е баща на три деца. „ Най-малко на 10 агенции  и на 50 – 100 човека съм казал да ми се обадят, ако има нещо подходящо, но нямам никаква представа за тази къща. Не знам, може би  някой от служителите ни да е питал, защото имаме нужда от сграда за асистентска подкрепа”, коментира зам.-кметът.

Нубар Калустян  споделя още едно свое притеснение - че през 2013 г за сградата в имота е била издадена заповед  за събарянето й като опасна. След запитването кметът на район „Централен”  Георги  Стаменов е обяснил, че  общината нямала средства (10 000 - 15 000 лв) , за да бъде изпълнена заповедта. По-късно обаче го информирали, че сградата ще бъде съборена до август или септември 2022 г.

Той останал изненадан, след като на 16.06.2022 г. Стаменов подписал документ, от който става ясно, че  район „Централен“ има „инвестиционни намерения за запазване на сградите – за укрепване и възстановяване“. „ Една от тези  сгради няма покрив, няма и под, а гредите са изгнили. Другата е външна тоалетна.  Община, нямаща пари за ремонт на училища, болници,  събаряне на опасни сгради (изключвам Европейските средства), възнамерява да инвестира във възстановяване на срутена жилищна сграда от началото на 20 век!", възмущава се  Нубар Калустян.

Георги Стаменов  напомни, че по закон наследниците имат право да подадат заявление до община – Пловдив за прекратяване на съсобственост, ако искат да закупят общинския дял.

„Законът за общинска собственост допуска тази възможност, но решение се взима от Общинския съвет. Лично аз смятам, че този общински актив не трябва да се погубва. Сградата може да се реновира и да се ползва за читалище , за образование и култура или за детски център, например, за ДГ „Снежанка”, която се намира отсреща” подчерта кметът на район „Централен”.

Стаменов изиска преписката за имота и обясни, че дворното място е с площ 292 кв. метра, от които  общината притежава 137 части, а наследниците – 153. Едноетажната къща е на 100 процента общинска собственост.

„Господинът иска общината да се откаже от своя дял, затова го е подразнил моя отговор, че предлагам да запазим сградата за обществени нужди. Община Пловдив е в правомощията си да прецени как да се разпореди с имота,  но съм убеден, че не бива да плячкосваме този имот, а да го съхраним”, коментира  районният кмет.

Снимките на имота от Нубар Калустян

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
17 коментара
Йоцо гледа

Йоцо гледа

28.06.2022 | 07:10

Да речем, че съм съгласен с всичко дотук! Но! Интересно ми е защо частниците толкова години не са стопанисвали сградата? Ако има дела, то те не са от 40 години насам! А, че общината има да усвоява пари за култура, защото държавата повече от година се мотае и сега едни евра ще се връщат, се знае! Така, че по проекти за културата ще възстановят сградата, а и не само това.....ще я откупят от собствениците!

Отговори
0 0
Българин

Българин

27.06.2022 | 20:28

Малко му е,тези неговите подчинени само мошеници !

Отговори
4 1
Куртев

Куртев

27.06.2022 | 19:51

Този когато и да закопаеш все е късно

Отговори
6 2
Марица сменете си заглавието

Марица сменете си заглавието

27.06.2022 | 18:41

Не забъркан ,а участник .

Отговори
15 1
Илия

Илия

27.06.2022 | 18:33

Ами май някой се опитва да интриганства и да прави лошо име на Титюков. Ами избори идват и започват с оплюването

Отговори
3 16
Тони

Тони

27.06.2022 | 18:30

Калустян ако знаете какъв интригант е и как лъже с цел да се облагодетелства

Отговори
3 6
Ам Ам-Кауза Пловдив кауза Крадене

Ам Ам-Кауза Пловдив кауза Крадене

27.06.2022 | 17:32

ТИТЮКОВ,ОТ БАНДАТА НА БИДОНИТЕ АЧНО ПИЧЛЕМЕ , ИДАВА ТИ КРАЯ МЪРШЛЯК

Отговори
22 3
Тютюков капацитет по всичко

Тютюков капацитет по всичко

27.06.2022 | 16:48

Те точно по тази схема Тотев и Спартак се сдобиха с много имоти. Прекратяване на съсобственост с общината. На 100% съм сигурен че Тютюка е искал да топне алчната си човка ама явно са попаднали на почтен човек или човек който се надява той да стане собственик. Тия кърлежи от общината ще му пречат докато не се откаже и да си продаде дела. И тогава идва бай Тютюк с някое подставено лице като тъщата на Спартак и после общината бързо-бързо се отказва от нейния дял. И Тютюков специалист и капацитет по всичко ще потрива лепкави ръчички. Тютючето отдавна трябваше да е в затвора, а сега се прави на честен.

Отговори
28 2
КМЕТА

КМЕТА

27.06.2022 | 16:41

Господи помилуй, те не знаят какво работят!

Отговори
16 1
КМЕТА

КМЕТА

27.06.2022 | 16:40

Тази жалка, селска гнида ТЮТЮКОВ, на който гъза му е по широк от раменете и е като АМФОРА и който никога не се е събличал по физическо е ЗАМ. КМЕТ ПО СПОРТА!!! ГОДПОДИ ПОМИЛУУЙЙЙ

Отговори
21 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?