Следвайте ни

За втори път обжалват поръчката за ул. "Владая"

viber icon

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за втори път ще проверява дали правилно е проведена обществената  поръчка за ул. „Владая”, която се намира в индустриалната зона в „Изгрев”. Улицата трябва да се свърже с бул. "Марица-юг"  покрай бившата фабрика „Пулпудева”, чиито нови собственици с нетърпение я чакат. Поръчката  е обявена от Община Пловдив на стойност 2,7 млн. лева с ДДС. 

При първото класиране  за изпълнител на поръчката беше  излъчена фирма „Енчевгруп” от Златоград. За ул. „Владая” се състезаваха осем фирми, сред които бяха още  „Парсек груп”, „Драгиев и ко”, „Щрабаг”,  „Пътинженеринг”, „Запрянови - 03”, „Европейски пътища”.

 „Парсек груп” обжалва отреденото <210> второ място и спечели в КЗК, а след това и във ВАС. Тръжната комисия  разгледа документите на „Парсек груп”, както беше посочено в решението на ВАС, и я одобри  за изпълнител на поръчката.

До  сключване на договор обаче не се стигна, защото в КЗК е внесена втора жалба - този път от фирма „Пътинженеринг”.

"Всеки има право да обжалва. Чакаме да разберем дали ще се образува ново дело в КЗК”, лаконично коментира зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Разочарован е, че се бави реконструкцията на пътен обект, който е важен не само за гражданите, но и за бизнеса, чиито бази и офиси се намират в тази част на Пловдив.

Интересен развой, реагира управителят на „Парсек груп” Бончо Бонев. В община Пловдив  забелязват все по-трайна тенденция за надцакване в строителния бизнес. Обществената поръчка за разширението на ул. „Даме Груев” за 7,5 млн. лева беше спечелена от „Пътинженеринг”. От „Парсек груп” обаче обжалваха класирането и след като ВАС го отмени, си взеха поръчката. Сега за ул. "Владая" двете фирми си смениха ролите.

За старта на ул. „Даме Груев” проектната документация е внесена и се чака строително разрешение. Бончо Бонев предполага, че документът ще бъде подписан от Община Пловдив до средата на август, за да може да мине през контрола на РДНСК - Пловдив и да стартира разширението на възловата улица в "Кючук Париж". В проекта е включена и велоалея, по която от бул. "Македония" ще се стига до Кукленско шосе.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?