1939

За трети път: Ангел Стоев сяда в губернаторския стол

За трети път бизнесменът и бивш служител на полицията и ДАНС Ангел Стоев може да оглави Областната администрация в Пловдив. Очаква се това да стане факт още днес с решение на новия служебен кабинет на първото му заседание.

Ангел Стоев е добре познат под тепетата, той оглавяваше областта по времето на двете служебни правителства на Стефан Янев. Сега ще поеме длъжността от досегашния си колега Йордан Иванов, който е от квотата на "Демократична България".  

През май 2021 г. Стоев седна в губернаторското кресло, като пое поста от временно изпълняващия длъжността Петър Петров (ГЕРБ). Шест месеца по-късно правителството прие решение, с което обяви, че освобождава Ангел Стоев като областен управител на Пловдив и на поста се назначава Даниела Николова-Кършева, която към онзи момент бе негов заместник.

Новината изненада служителите в Областната администрация, но 24 часа по-късно настъпи пълен обрат. Ден след като Министерският съвет обяви, че Ангел Стоев сдава поста на своята заместничка, дойде новината, че той отново е губернатор. Така и не стана ясно каква бе причината за двойната рокада.

Ангел Стоев има дългогодишен опит в МВР, той беше и шеф на Агенцията за национална сигурност в града, както и първи изпълнителен директор на сдружение “Бизнесът за Пловдив”.

Бизнес историята на Ангел Стоев се свързва с една-единствена фирма - „А Стоев Консулт“  ЕООД, която е с предмет на дейност консултантски услуги в областта на фирмената сигурност и управление на проекти. Тя е била прехвърлена на съпругата му през май 2021 г., вероятно след като става ясно, че той ще поеме поста областен управител на Пловдив.

Ангел Стоев оглави сдружение „Бизнесът за Пловдив“ още от учредяването му през есента на 2017 г. Тогава в организацията влязоха първите 20 знакови пловдивски фирми. Точно година по-късно Стоев подаде оставка от поста, без да обяви публично мотиви. По това време "Бизнесът за Пловдив" беше много активен с идеите си за реформа в обществения транспорт в града. 

Сестрата на Ангел Стоев - д-р Мариана Чолакова, е почетен консул на Германия с представителство в Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Слънцето

Слънцето

03.08.2022 | 09:07

И Ориента завладяха държавата

Отговори
3 1
ХХХ

ХХХ

03.08.2022 | 07:37

Добър човек е Ангел

Отговори
9 8
АТИЛА

АТИЛА

03.08.2022 | 07:45

по какво е ДОБЪР малко са ЧЕСТНИТЕ некорумпираните а този е мутро типаж

Отговори
8 1
ХХЛ

ХХЛ

03.08.2022 | 07:46

масон

Отговори
8 1
АТИЛА

АТИЛА

03.08.2022 | 07:51

мафия

Отговори
8 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.08.2022 | 07:33

НАЗНАЧАВАТ се удобни послушковци и свои ХОРА

Отговори
9 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?