За “Сцена на кръстопът”: Пиратски кораб плава по Главната

Пиратски кораб като от приказките ще превземе Главната по време на Международния есенен театрален фестивал “Сцена на кръстопът”. Грамадният морски съд е декор от представлението “Островът на съкровищата” на Драматичния театър и е дело на сценографа Петър Митев.

Атракцията е част от съпътстващата програма на форума, която тази година обещава много интересни преживявания за любителите на театъра.
Пространството пред общината ще оживее с изключително любопитна изложба на плакати. Те са част от предварителната селекция на Седмото международно триенале на сценичния плакат, което ще се проведе в София през октомври. Гостуването е със съдействието на плакатиста Божидар Икономов, един от създателите на престижния международен форум.
Бургаският куклен театър и театър “Импро” ще забавляват пловдивчани на Главната, а в двора на Драмата ще играят Рашко Младенов и Константин Цеков от ФСБ. Те ще представят спектакъла си “Ла”.


Станалата традиция сцена пред театъра също ще привлича публиката с атрактивни акции. Ученици от специалност “Грим и перуки” в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще демонстрират уменията си.
На Римския стадион ще оживеят ренесансови герои чрез костюмите на Емилия Арабаджиева.


Съпътстващата програма ще зарадва феновете на “Сцената” и с няколко концерта на Антони Дончев и Мая Новоселска.
Ще има и два уъркшопа, които ще продължат няколко дни. Ще ги водят звездите на българската театрална сцена актьорите Валентин Танев и Малин Кръстев. На финала ученици и преподаватели ще представят продукцията си пред публика.


Съпътстващата програма е дело на режисьора Лео Капон и креатив директора на фестивала Елин Рахнев.
17-тото издание на Есенния международен театрален фестивал “Сцена на кръстопът” обещава много приятни емоции на ценителите в периода от 10 до 23 септември. В продължение на две седмици в Пловдив ще гостуват най-добрите спектакли от национална сцена, ще има и международно участие. 24 за представленията в Голяма и Камерна зали на Драматичния театър. Откриването, както и миналата година е поверено на пловдивската трупа, със спектакъла “Възвишение” по романа на Милен Русков с режисьор Иван Добчев.
Мотото на “Сцена `2013” е “Театърът: Хоризонтът”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?