3906

За първи път: Строители се отчитат пред кмета Костадин Димитров за важен пътен обект

Кметът Костадин Димитров е поканен днес от строителите, които изпълняват проекта за Южен обходен колектор, да види на място, че са изпълнили даденото  от тях на 20 ноември обещание да завършат участък при подлез „Модър  - Царевец“. 

На срещата, организирана от Костадин Димитров, представителят на консорциума „Еко Проект – Пловдив“ Бончо Бонев е поел ангажимент, че за 10 дни ще приключат работата с подземните комуникации около  пробива, за да не бавят фирма „Драгиев и ко“, която завършва  пътното съоръжение. 

Ангажиментът е изпълнен, твърди Десислав Герданов, преставляващ ДЗЗД „Еко Проект – Пловдив“. 

Поканата е изпратена също така до кмета на район „Западен“ Тони Стойчева, зам.-кмета на Общината инж. Тошо Пашов, управителя на ВиК – ЕООД инж. Антон Гълъбов, проектанти и надзора, както и до фирма „Драгиев и ко“.

Подлез „Модър – Царевец“  трябва да бъде напълно завършен до края на тази година, но пусковият срок е отложен, защото по цялата ул. „Модър“, под жп линията и по ул. „Царевец“ трябваше да мине обходен колектор.  Проблемът е, че двата проекта се пресичат. Южен обходен колектор се изпълнява по договор между В и К – Пловдив и консорциум, в който участват три софийски фирми  -  „Интерхолд” ЕООД, „ТЕС Кънстракшън Груп” ЕООД и „ВиК Инфраструктурно проектиране” ЕООД.  А подлез "Модър  - Царевец" се строи от "Драгиев и ко" под договор с Община Пловдив. 

На срещата, проведена на 20 ноември, Костадин Димитров е поискал изпълнителите и на двата обекта да поемат ангажименти с конкретни дати.

Колекторът  с дължина 12 км.  трябва да свърже Пещерско шосе с  ул. „Царевец“ , да мине по  „Модър“, бул. „Александър Стамболийски“, под Кукленско и Асеновградско шосе, по ул. „Нестор Абаджиев“ в „Тракия“  и да се включи в Пречиствателна станция.

В момента се работи на три участъка на бул. „Александър Стамболийски“ и на част от ул. „Петър Стоев“. На ул. „Модър“ тръбите са прекарани, в подлез „Модър – Царевец“ под жп линията – също, работи се на ул. „Царевец“.  Около пробива строителите трябваше да подменят водопровод.  Тръбите на колектора  са с диаметър между 1,8 и 3 метра. Финансирането на този проект в размер на 81 млн. лева е осигурено с безвъзмездна помощ по ОП „Околна среда“. 

След срещата на ключовия и тежък обект Костадин Димитров беше съобщил на пресконференция, че подлез „Модър – Царевец“ ще бъде завършен за три месеца, ако няма пречки с обходен колектор. За първи път днес строителите ще се отчетат пред новия кмет как изпълняват дадените обещания.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Боко

Боко

30.11.2023 | 12:27

Отчитане да има. И на Зико се отчитаха...и пак същия... Като им дойде музата, ще го завършат.

Отговори
2 4
Поздравления

Поздравления

30.11.2023 | 10:59

Похвална инициатива, така открито пред всички пловдивчани се следи работата по дадения обект. Няма как да се крият строителите, след като са обещали срок, трябна да го изпълняват.

Отговори
5 3
Пловдив

Пловдив

30.11.2023 | 08:45

Докога г-н Бончо Бонев ще продължава да заблуждава пловдивчани. Не е завършил работата си в пълния обем и лъжи и Кмета и всички институции. Тази фирма не заслужава да изпълнява обекти на територията на община Пловдив.

Отговори
16 3
Дюлгер

Дюлгер

30.11.2023 | 08:32

Сега с тоя мошеник Бончо , ще се сработи и новия кмет , стой та гледай , Пловдив

Отговори
19 3
комунист

комунист

30.11.2023 | 08:08

Съвещания и отчети бол.Въпроса е кога ще минават коли?

Отговори
17 6
Хахаха

Хахаха

30.11.2023 | 08:01

Хаха Бончо най големия мошшшшенннник при другия мошшшеннк мутрагена Димитров

Отговори
16 8

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?