2374

За няколко часа засадиха 85 нови чинара по улиците на Пловдив

Само за няколко часа в съботния предиобед  зеленината по пловдивските улици се обогати с нови 85 чинара. Това стана благодарение на партньорството на общината с  със сдружение  „Клъстер Тракия икономическа зона” (КТИЗ), инициативата за което беше подета още преди няколко месеца от „Градини и паркове”.

В акцията по засаждане на 20 от новите дървета по ул. „Владивосток” край Гребната база се включиха над 30 души от „Ханон системс” със своите семейства. Заедно с тях дървета садиха създателят на „Тракия икономическа зона” (ТИЗ) инж. Пламен Панчев, изпълнителният директор на КТИЗ Катя Стайкова и директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев.,

Млади и жизнени чинари са засадени като компенсация на премахнатите изгнили и опасни кълбовидни шестили. Местоположението на новите насаждения е съобразено с подземната инфраструктура, до дни предстои изграждането на вази около тях и възстановяване на нарушената тротоарна настилка.

Нови 65 чинара в партньорство с фирмите АББ и Шнайдер Електрик от ТИЗ бяха засадени днес и по бул. „Освобождение”.

 „Организацията от страна на ОП „Градини и паркове” беше перфектна! Благодаря на специалистите от екипа на Веселин Козарев, които с вещина и търпение обясняваха и показваха на деца и големи технологичния процес по засаждането. Благодаря и на всички доброволци от фирмите, които веднага откликнаха на моя призив за залесяване. Мисля, че сътворихме нещо добро за града,  за нас и най-вече за идните поколения“, убедена е Катя Стайкова.  

Общо 7 компании от ТИЗ се включиха в седмичната кампания за по-зелен Пловдив със закупуване на дърветата и доброволчески труд – Кауфланд, Schneider Electric, Hanon Systems, ABB, ТЕД БЕД, ИНДЕКС-6 и ИНЧ-ФРИГО. 

„Специални благодарности на изпълнителния директор на КТИЗ Катя Стайкова, която веднага прие идеята и пое цялата организация по включването на фирмите от ТИЗ в инициативата, както и на всички, които участваха в днешните акции”, заяви директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев.

Той отбеляза, че  през последните две години са засадени над 6000 нови дървета. Като  партньори за по-зелен Пловдив са привлечени над 20 големи компании, които даряват дървета и участват с доброволен труд.  „Стараем се да ангажираме все повече граждани и фирми да дадат своя личен принос за озеленяването на града”, допълни Козарев.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Козарев, какъв директор си на "Градини и паркове"?

Козарев, какъв директор си на "Градини и паркове"?

01.04.2023 | 18:46

Козарев кога ще озелените с нова зелена растителност дръвчета, храсти и иглолистни дръвчета, общинските градини и парковете в най-големия район на града "Район Южен"? Гербаджийски мръсниц!

Отговори
4 3
комунист

комунист

01.04.2023 | 18:42

Заслужават адмирации.Най сетне да направят нещо разумно в Пловдив за бъдещите поколения.

Отговори
4 1
Гербаджийска предизборна агитация от "Градини и паркове"?

Гербаджийска предизборна агитация от "Градини и паркове"?

01.04.2023 | 18:52

Забранена е точно днес мръсници!

Отговори
4 3
Омръзна ми да ми контролират 10 години устройствата

Омръзна ми да ми контролират 10 години устройствата

01.04.2023 | 18:01

Дърти те сиганки и клиентите им, това е самия ужас, като, че ли те ми,, плащат,, Интернет, а за дърветата, много късно се сетиха, няма сенки през лятото в Пловдив...!

Отговори
1 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?