Следвайте ни

За ключовите проекти на Пловдив: Преговарят за кредит от Европейската банка за развитие ВИДЕО

viber icon

Общината ще проведе разговори с Европейската банка за развитие за условията по предлаганите кредити другата седмица, заяви кметът Здравко Димитров. Целта е да се намерят средства за важните за града проекти. Все още обаче не е ясно дали Пловдив ще изтегли заем от там, или ще прибегне до Фонд Флаг.

„Търсим най-добрите условия. Доста са важните проекти и ако трябва да ги направим всички и 1 млрд. няма да стигнат. Смятам, че най-важни са инфраструктурните проекти, защото само от юг на денонощие в града влизат 35 000 коли. Нямаме нито външен ринг, нито вътрешен, нито околовръстно. Важно е да се построят и Модър Царевец, пробива под гарата, моста на р. Марица и бул. Северен. Инженеринг  спечелиха за Модър Царевец, има готов преработен проект, ако фирмата пожелае може да се свърши с архитекта и да го ползват“, отбеляза Димитров. 

Той подчерта още, че неизбежно общината ще има отстъпление от приходите през настоящата година заради пандемията от COVID-19. Това обаче е предвидено от местната администрация още в началото на извънредното положение. „Ще намалим харчовете и командировките в чужбина. Приходите трябва да се увеличат“, отсече Здравко Димитров и добави, че се работи по привличане на средства от европейските фондове. 

По думите на градоначалника изключително важно е кризата да не засегне строителството и бизнеса. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Реалист

Реалист

31.07.2020 | 17:17

господин Димитров преди изборите обещавахте много неща относно транспорта че ще възстановите електротранспорта че ще създадете общинско дружество а това не е ли я ключов проект модернизацията на градския транспорт с нови хубави автобуси ане тия скапани щъркели грозни това не е ли ключов проект казах ти ще правите общинско дружество преди изборите а сега пловдивчани продължават да се водят в скапания автобуси тип щъркел и казах ти че ти ги премахвате а нищо не правите всеки един договор Боже да има Алекс така че е възможно да задължите превозвачите ли ги махнат

Отговори
1 0
Безплатен консултант

Безплатен консултант

31.07.2020 | 15:24

Спрете да забатачвате града с вашите мегалимански проекти! Довършете, започнатото но не влизайте в дългова спирала! При очакваната световна икономическа криза да взимате безумби заеми и да ги влагате в о екти без добавена стойност си е престъпление! Не залагайте града ни заради ваши лични и егоистични мераци срещу тези и в този момент заеми!

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?