71

За и против: Мистериозни къщички за кучета разбуниха "Тракия"

Къщички за животни се появиха в квартал А12 в ЖР "Тракия". Неизвестен благодетел поставя дървените навеси на различни места в квартала. На една от поляните се появиха пет. Те са изработени от дърво, с размерите на кучешка колибка.

Всеки ден се появяват нови и нови, поставени на различни места из квартала. Последно такива се появиха и близо до парк "Лаута". 

Дървените къщички, поставени от неизвестен, разделиха жителите на квартала. Едни от тях се обявиха срещу "кучешкия комплекс" и обгрижването на бездомните кучета, като изказват опасения, че това ще увеличи броя им. Допуснаха, че къщурките най-вероятно се правят по проект, за да се усвоят някакви средства. 

Друга част от жителите на квартала пък приемат къщичките като грижа за животните и обясняват, че за нивото на едно общество се съди по отношението му към бездомните животните и възрастните хора. 

Още след появата на първите къщички обаче пловдивчани засякоха, че някои от тях започнаха да изчезват от местата си. Затова в социалните мрежи кметът на ЖР "Тракия" Костадин Димитров обяви, че издирва добрия човек, поставил къщичките, за да му съдействат с каквото могат.

Оцени новината

Оцени новината
3.6/5 от 28 оценки
3.6/5 от 28 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?