1939

За хората с увреждания: В „Тракия” съдействат за безплатни платформи

За трета поредна година администрацията на пловдивско район „Тракия” ще окаже пълно съдействие на нуждаещите се и заинтересовани лица при набавянето, изготвянето и съгласуването на необходимата документация, в съответствие с изискванията на програмата за осигуряването на „Достъпната  жилищна среда” за хората с увреждания. Тя е по компонент K1 на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2023 г. към Министерството на труда и социалната политика.

По този компонент предложенията ще се подават отново от сдруженията на собствениците в етажната собственост в многофамилни жилищни сгради (блокове), в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с инвалидни колички.

Предходните 2 години по програмата на територията на района бяха монтирани 8 електрически подемни платформи, с които се преодолява разликата в нивата между входната и стълбищната площадка пред асансьора, представляваща затруднение и сериозно предизвикателство за хората с увреждания, както и на техните близки.

Желаещите да участват ще могат да се уверят сами в ефективността им, както и нагледно да добият представа за принципа на работа, налични защити, габарити и отстояния. Етажната собственост на нуждаещите се от достъпна жилищна среда входовете трябва да се мобилизира и възползва от програмата, по която необходимите документи за кандидатстване с проектни предложения се подават до 24.04.2023 г. включително.

Повече информация може да се получи в кметството на район „Тракия” или на посочения от министерството линк: https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna- sreda-i-lichna-mobilnost-1

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?