2374

За Деси Петева храната е родова повеля

Древните гърци са наричали науката за храната „гастрономия“. Това означава „закони за храната“. А какво по-добро за един юрист, който познава законите, да направи фирма за храна?! Това се пита през смях Деси Петева, собственик на Food Arena - една от най-големите компании за кетъринг в Пловдив.

За 4-годишното си съществуване фирмата е участвала в десетки благотворителни кампании, защото храната е не само необходимост, а и съкровен момент, който сплотява хората, убедена е Деси. Тя пречупва през собствената си история и усещания всеки благороден жест, обвързан с корпоративната политика на компанията. И тъй като предците й поколения назад са минали през глад и лишения, тя, юристът, има мисията да се занимава именно с храна. „Докато бяха живи бабите и дядовците ми, съм ги разпитвала за тези гладни времена. Разказите им ме убедиха, че няма нищо случайно в моето призвание. Храната е родова повеля. Длъжни сме в моментите, когато имаме възможност, да помагаме“, казва бизнес дамата.

И го доказва на практика, при това далеч не само по Коледа. Вече три години Food Arena помага финансово за разкриване на комплекс за ранно детско развитие в сградата на дома за деца без родители „Рада Киркович“ в Пловдив и отделя 5% от продажбите на фитнес менютата си за фондацията „За нашите деца“. По време на пандемията от COVID-19 компанията предоставя порции безплатна храна на семейства в затруднено положение. Непродадените продукти пък дарява на възрастни хора в църквата. Участва и в благотворителни кампании за Дом „Княгиня Мария Луиза“. Дарява храна на Дома за възрастни хора „Свети Василий“ и се включва в кампании, инициирани от фондация „Нощ на ангелите“, като втора поредна година отстъпва част от оборота си за каузата.

Подпомага с парично дарение издаването на календар от фондация „Мечта за дете“ за семейства с репродуктивни проблеми.

Лично Деси поема голямото предизвикателство да избяга 21-километровото трасе на Полумаратон Пловдив, отново с благотворителна цел. И не само това - за втори път раздава първите три награди за младежи и девойки, участвали в K3 Ултра маратон Златоград.

Сред благородните каузи на компанията трета поредна година е подкрепата за Международния флейтов конкурс във Варна. „Това вълшебно събитие е нещо много по-голямо и от нас и сме горди да бъдем част от него. Това е мисията, която ни движи напред“, вълнува се бизнес дамата. Тя била изумена, че у нас има толкова талантливи деца, които дори не могат да си позволят да пътуват до Варна, за да участват в конкурса.

Още помни милия жест на старците от дом „Свети Василий“, които в знак на благодарност за предоставените продукти изпратили във фирмата прекрасна пита, замесена от собствените им ръце. „Този жест се запечата в съзнанието на всички ни. Беше неочакван и прекрасен“, спомня си Деси.

Неотдавна тя спечели магическа възглавничка с позитивни послания на търг, организиран от Business Lady Club Plovdiv. Подари я на дъщеря си, за да я топли по време на следването й във Виена. „Предстои й сесия и тази възглавничка ще й бъде подкрепа“, убедена е бизнес дамата.

Според нея всяка жена, която стартира бизнес, се ръководи не само от финансовия си интерес, но и от съкровени и благородни подбуди.

Още интересни текстове на празнична тематика четете в "Марица Коледа" - последното от специализираните ни издания за 2022 г.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?