3906

За да ги вкара в затвора: КНСБ прави черен списък на калпави работодатели

КНСБ прави черен списък на най-калпавите работодатели в страната, които да вкара в затвора. Вече се издирват по трима „фаворити“ във всички 28 области в страната, с най-много нарушения  на трудовото законодателство и условията на труд. Това обяви днес в Пловдив президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той и част от екипа му са на посещение под тепетата, а визитата  при кмета Костадин Димитров и в редица предприятия в региона, е във връзка с националната кампания на конфедерацията „По-високи доходи с твоя синдикат“.

Местният лидер на КНСБ Боян Бойкински уточни, че за сега в Пловдивска област в триото влиза американската компания Osram, която се преименува на Sanmina. Както „Марица“ писа, миналата година там имаше масова вълна от съкращения, а ден, след като се сформира синдикат на КНСБ в завода, председателят бе уволнен. Бойкински съобщи, че преди дни синдикалният лидер в предприятието е спечелил делото срещу работодателя.  

Другите нарушения, за които ще следят от синдиката е дали има работодатели, които въпреки забраната, си позволяват да тормозят подчинените си с допълнителни ангажименти извън работно време. 

 

Очаквайте подробности от визитата на Пламен Димитров в Пловдив и региона

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 5 оценки
3.4/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Народна сентенция

Народна сентенция

08.05.2024 | 16:56

Сети се Мара да се побара!

Отговори
3 0
Смех,бате

Смех,бате

08.05.2024 | 16:22

Голем смех.

Отговори
3 1
Любопитко

Любопитко

08.05.2024 | 15:43

Ако успеят да направят подобен списък, дали ще останат фирми извън него? Няма у нас такава, която да не лъже наемниците! И малки, и големи работодатели са некоректни /меко казано/. Само един пример е достатъчен - защо са толкова масово хората с минимални пенсии!? Защото всички чо рбаджии са за затвора! Тях с пи столет да ги сочиш!

Отговори
9 1
ОТ КЮЧУКА

ОТ КЮЧУКА

08.05.2024 | 15:43

Ох, за трепане сте. Но не трябва да умирате веднага, трябва да се мъчоте гнидни долни

Отговори
5 0
Густо майна

Густо майна

08.05.2024 | 15:01

Следващия виц на годината!?? Нито КНСБ нито Инспекция по труда стават за някакъв х.у.й!! Щом Чернаев е още шеф от времето на Дража Вълчева !???? Какво очаквате!!?? Пълна порногпафия са двете звена държавни .Нарочно не пиша институции щото те са гета на бездарници,клати к у рници лежат лапат и трупат стаж за пенсии... С две думи занимават се с о н а низъм!!!

Отговори
14 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?